Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Toekomst Schiphol veiligstellen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1191 
|
 leidschdagblad.nl 
schiphol_DSC_3246.JPG

Door Frans van den Berg

SCHIPHOL - Nog dit jaar moet de toekomst van Schiphol worden veilig gesteld.

Dat stelde Schiphol directeur Jos Nijhuis maandagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de luchthaven. Daarbij kijkt hij specifiek naar de periode vanaf 2020. Tot die tijd mag de luchthaven niet boven de 500.000 starts en landingen komen, een aantal dat al dit jaar wordt gehaald.

„We houden ons aan die afspraak met de bestuurders en bewoners, maar de luchtvaart blijft groeien. Dit jaar moeten we al afspraken maken om die toekomst veilig te stellen. Dat is een taak van het nieuwe kabinet. Maar we moeten ook onder leiding van Hans Alders nieuwe afspraken maken tussen sector, overheid en bewoners. Maar dat moet dan niet meer in dichtgetimmerde afspraken en plannen. Die zijn al achterhaald voor je op Enter hebt gedrukt. We moeten op een nieuwe overlegmanier sneller kunnen inspelen op ontwikkelingen”, bepleitte Nijhuis. Daardoor zou Schiphol op een duurzame manier en in balans met de omgeving moeten kunnen groeien.

Pijnpunt is nog wel dat Schiphol geen maatschappijen mag weigeren. Dat terwijl in 2008 was afgesproken dat het bestemmingennetwerk het belangrijkste is voor de Nederlandse economie. Dat netwerk bleef gelijk met 322. De groei zat vooral in meer concurrentie op dezelfde routes en dus niet op nieuwe bestemmingen.

Zelfde onderwerp een artikel uit Het Parool, leest u hier .


Bekijk bericht op "leidschdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

"Drie opmerkelijke opmerkingen:
Aan het begin van het artikel "Nog dit jaar moet de toekomst van Schiphol worden veilig gesteld." Gevolgd door in 3e alinea "Maar dat moet dan niet meer in dichtgetimmerde afspraken en plannen."en de uitsmijter "Daardoor zou Schiphol op een duurzame manier en in balans met de omgeving moeten kunnen groeien.".
Ook de toekomst van de omwonenden moet dit jaar worden veilig gesteld en het kenmerk van een afspraak is dat je die moet nakomen, anders heb je simpelweg geen afspraak en tenslotte, duurzaam en in balans met de omgeving groeien is in tegenspraak met elkaar, gewoon een leugen, gelul.

Geplaatst door anoniem

De afspraken worden richtlijnen. Is dat in elk geval duidelijk voor de bewoners. De afspraken waren al richtlijnen,keer op keer gewijzigd in nadeel bewoners. Maak het dan ook maar officieel en maak er richtlijnen , Zou bij mij in elk geval een reden tot klagen wegnemen. Wees eerlijk naar de omwonenden,dan kunnen zij tenminste een eerlijke keuze maken bij kiezen woonplaats.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

"Dat stelde Schiphol directeur Jos Nijhuis"

Uiteraard nooit maar dan ook nooit iets geloven van deze beroepsgluiperd.

Dit smerig stuk uitschot verdiende miljoenen bij PWC en flikt dat wederom bij Schiphol group middels cijfers te manipuleren, de waarheid te omzeilen en alles om zelf een lekkere bonus te incasseren.

Lager dan dit soort 'mensen' gaat het nauwelijks. Wat een tuig, wat een schande. Verrek in de hel, jij klootzak Nijhuis!

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Er kan slechts een balans zijn tussen de hoeveelheid vliegbewegingen en de leefbaarheid van de omgeving, indien de regering er voor zorgt dat de wet klopt.
Nu is Schiphol een vrijstaat binnen Nederland die er op een, naar de omwonenden toe, leugenachtige manier, kan doen wat zij wil.
Nijhuis maakt daar handig misbruik van.
De belangenverstrengeling die er is tussen de Schiphol-group en de Nederlandse Staat, zal er toe blijven zorgen dat de luchthaven vrijwel geen rem heeft.
De relatie tussen de Nederlandse Staaat en de luchthaven Schiphol, dient te worden ontbonden.
Slechts dan kan de luchthaven Schiphol worden aangepakt als normaal bedrijf zodat ook de omwonenden dat gene krijgen waar zij recht op hebben, namelijk rust / veiligheid en een schone leefomgeving!

De Nederlandse Staat en de Schiphol-group maken zich schuldig aan belangenverstrengeling en schenden artikel 21 van de Nederlandse grondwet!

Geplaatst door de Vries

De propaganda machine van Schiphol draait weer op volle toeren. Het ene na het andere artikel verschijnt en het is allemaal de schuld van de omwonenden. Gewoon een kwestie van weer nieuwe "afspraken" maken en we kunnen weer! De politiek houdt zich angstvallig stil, want die tillen dit wel even over de verkiezingen heen. Er moeten immers voor die tijd nog baantjes uitgedeeld worden bij het meest leugenachtige bedrijf van Nederland.

Heeft Schiphol eigenlijk de gehele media ook in z'n macht? Waarom wordt er nooit op tv aandacht aan geschonken. Waarom geen confrontatie in Pauw, DWDD, RTL Late night etc. etc. tussen Schiphol en de omwonenden. Waarom alleen die eenzijdige berichtgeving, op een enkel artikeltje na in een of ander buurtkrantje ten gunste van de omwonenden. Opmerkelijk!

Geplaatst door anoniem

Heeft Schiphol eigenlijk de gehele media ook in z'n macht? Waarom wordt er nooit op tv aandacht aan geschonken


Ja dat heeft Schiphol, En niet alleen de media maar ook de politiek. Onderzoek naar fijnstof?nee laten we dat maar niet doen.
De berichtgeving is inderdaad opmerkelijk eenzijdig. Naar mijn mening indoctrinatie al vinden sommige bezoekers hier de berichtgeving prima voor elkaar en bijzonder objectief,ook al wordt er nooit objectief over overlast en fijnstof bericht.
Er komt een moment dan gaan de sluizen in je hersens open en dan zie je hoe Nederland echt in elkaar steekt. Het is bijzonder ernstig al hadden we het veel slechter kunnen treffen. Helaas maar zo zit de wereld in elkaar.

Ik vraag me af of nijhuis op zijn kop heeft gekregen. Nu met de verkiezingen in aantocht is het zaak voor hem om het rustig te houden omtrent Schiphol. Dan direct na de verkiezingen weer volle bak lobbyen. Nu zo zeuren brengt een controversieel onderwerp alleen maar onder de aandacht van de mensen, Voor je het weet gaan mensen tegen stemmen. Voor schiiphol is het denk ik beter als de mensen even niks van Schiphol horen. Men mag dan denken dat iedereen Schiphol als een gods geschenk ziet,maar dat is toch echt niet het geval.

Geplaatst door anoniem uit Heiloo

Is het nu dan niet het juiste moment voor de omwonenden en andere gehinderden om het stof te doen opwaaien en de media te gebruiken voor een confrontatie? Zeker zo voor de verkiezingen zal dat een hoop aandacht opleveren voor iets waar we al jaren om vragen!
Iemand hier die daarvan weet welke juiste wegen er bewandeld moeten worden? -en het ook wil doen?-

Geplaatst door anoniem uit Heiloo

Toekomst van Schiphol veiligstellen?
Het wordt tijd dat we de toekomst van de omwonenden gaan veiligstellen tegen dit wanbeleid!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@ Peter. Volkomen gelijk, Alleen zijn eigen EGO ,en de Schipholbelangen worden benoemd. Nooit lees je dat Onderwonenden tegenwoordig aan de Oxazepam zijn, om nog enigermate te slapen Een daadkrachtige Inspectie is er ook niet meer,. Van Handhaving mbt Illegale Nachtvluchten vluchten is geen sprake meer. Om hun baantjes veilig te stellen buigt de Inspectie mee met de Luchtvaartsector