Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Toch geen onderzoek naar sluitingsscenario vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 570 
|
 1limburg.nl - 13-12-2019 
vrachtvliegtuig-landend.jpg
Boeing 747 van Cargolux Italië landend op Schiphol

Door Jean van Hoof

Er komt geen onderzoek naar een mogelijke sluiting van Maastricht Aachen Airport (MAA). De oppositie probeerde dat via een omweg alsnog voor elkaar te krijgen. Maar daar CDA, Forum voor Democratie, PVV en VVD in het Limburgs Parlement hebben daar een stokje voor gestoken.

Zij steunden een voorstel van de VVD om daar geen geld voor uit te trekken omdat sluiting van MAA niet aan de orde is.

Duidelijk 'nee'
Volgens statenlid Herman Nijskens (VVD) heeft het Limburgs Parlement ruim een maand geleden duidelijk uitgesproken dat het geen Maatschappelijke Kosten-Batenanalyse (MKBA) wil waarbij ook gekeken wordt naar een scenario van sluiting van MAA. Bij een MKBA worden de economische en maatschappelijke effecten op een rijtje gezet. Maar via de zogeheten Controlecommissie dacht de oppositie alsnog haar slag binnen te halen. In die commissie gelden andere verhoudingen, omdat iedere partij daar één stem heeft. De commissie besloot daarom wel een MKBA met sluitingsvariant te laten uitvoeren. Maar dat is nu dus weer - met 28 tegen 14 stemmen - ongedaan gemaakt door een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement.

Politiek maken
"Dit is een herhaling van zetten, gezien de politieke verhoudingen" aldus Nijskens. Fractievoorzitter René Claassen van PVV vond dat er 'politiek is gemaakt' door de Controlecommissie, terwijl dat niet de bedoeling van zo'n commissie is. De oppositie dacht er heel anders over. Zij vindt dat ze gewoon gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden van de Controlecommissie. "Er is nu aan een totalitaire noodrem getrokken. Democratische middelen wordt de nek omgedraaid. Dit is een gevaarlijk patroon dat niet past bij onze rechtsstaat", zo verklaarde initiatiefnemer René van der Valk van de SP.

Gouverneur Theo Bovens nam geen stelling in, maar zei wel dat de Controlecommissie onderzoek kan laten doen naar gevoerd beleid maar niet naar toekomstig beleid. Afgesproken is dat de reglementen de komende tijd nog eens tegen het licht worden gehouden.

Bekijk bericht op "1limburg.nl - 13-12-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Het is al vaker gezegd, u weet waarop u zeker niet meer moet stemmen: CDA, Forum voor Democratie, PVV en VVD !!!