Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Tijdelijke sluiting Eindhoven Airport ideaal moment voor metingen uitstoot’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1159 
|
 ed.nl 
me_vliegtuig_IMG_0708.jpg

EINDHOVEN - De tijdelijke sluiting van de Eindhovense luchthaven in juni wordt door Aireas aangegrepen om metingen te doen van de uitstoot van schadelijke stoffen, waaronder ultrafijnstof.

De Eindhovense organisatie, die in de stad 36 meetpalen beheert, maakt handig gebruik van de 2 weken dat het vliegveld niet gebruikt kan worden in verband met de vernieuwing van de startbaan. De resultaten vormen een goede basis om te vergelijken met perioden dat het vliegveld wél in bedrijf is.

Testen
Het netwerk van Aireas wordt in mei uitgebreid met een aantal meetpunten in de directe omgeving van het vliegveld. "We hebben dan nog een maand om ze te testen", aldus Jean-Paul Close van Aireas.

Impact
Het project van Aireas bevat nog meer elementen, vertelt Close: "We gaan vóór, tijdens en na de werkzaamheden ook de impact van de uitstoot op mens en milieu in kaart brengen. Dat gebeurt op verschillende manieren. Zo lanceren we een app, waarmee mensen kunnen aangeven of zij zich ergeren aan de uitstoot door vliegtuigen, of niet. Ook schakelen we een aantal scholen in: leerlingen gaan hun ouders, buren en zichzelf interviewen over de mate van overlast die ze ondervinden."

Bekijk bericht op "ed.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Anoniem

Castricum is ideaal voor het meten van de uitstoot,maar er zijn meer plaatsen met vergelijkbare omstandigheden.
Bij zuidelijke wind vliegen er heel veel vliegtuigen overheen en bij noordelijke wind vrijwel geen een.

Doe eens twee metingen op twee dagen 8 uur savonds naar de hoeveelheid (ultra) fijnstof.
Dan kan je duidelijk het verschil zien verwacht ik. Mensen zouden deze metingen zelf kunnen doen.