Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Teleurgesteld VVD-Kamerlid Remco Dijkstra niet op nieuwe kieslijst: ‘Partij wil vernieuwen’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 860 
|
 gelderlander.nl - 02-11-2020 
Kamercommissie2_hvs.PNG

Door Albert Heller

LIENDEN - Remco Dijkstra uit Lienden keert niet terug in de Tweede Kamer. Het VVD-Kamerlid krijgt geen plekje op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in dit voorjaar.

Dat meldt het Kamerlid op zijn Facebookpagina. Dijkstra had graag nog een derde termijn gewild, vertelde hij eerder dit jaar nog in een interview in De Gelderlander. De VVD houdt echter vast aan een maximum van twee termijnen, tenzij je ‘een lacune vult’, zo schrijft Dijkstra. Voor hem wordt er geen uitzondering gemaakt.

Woordvoerder wegen en scheepvaart
De VVD’er zit al ruim acht jaar in de Kamer. Dijkstra was onder meer woordvoerder wegen en scheepvaart en zeker geen onzichtbaar Kamerlid. Dijkstra is fel voorstander van de uitbreiding van vluchten op Lelystad Airport en hij wil graag meer ruimte geven aan de auto.

Dat het kabinet met zijn partij de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur verlaagde, was voor hem lastig te verkroppen. ,,Maar ik doe het voor mijn buurjongen in de bouw’’, zei hij daar eerder over.

Dijkstra wierp zich als Kamerlid meerdere malen op als belangenbehartiger voor de regio Rivierenland én de provincie Gelderland.

Bekijk bericht op "gelderlander.nl - 02-11-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Los van het VVD voor Nederland vernietigende luchtvaart beleid, deze lompe VVD luchtvaart woordvoerder zullen we missen als kiespijn.

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Als je al tegen de 100 km/h bent en pleit voor nog meer herrie en vervuiling met Lelystad Airport (en groei op Schiphol niet te vergeten!), dan laat je zien, dat je geen boodschap hebt aan het milieu, het klimaat, en de medemens. Ik ben blij dat deze figuur niet meer op de VVD kieslijst staat, nu nog maar afwachten of we er een integerdere persoon voor terug krijgen. Het zou een trendbreuk zijn!

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Misschien kan Halbe Zijlstra hem nog aan een baantje helpen ;o)

Geplaatst door Stein uit Amsterdam

Meneer Remco "Nimby" Dijkstra,die zelf lekker in Lienden woont,zo'n beetje het enige dorp waar je nog van wat rust kan genieten in dit herrieland..Ja die was wel voor meer vliegTuig ,auto en scheepvaartverkeers herrie en uitstoot...Opgeruimd staat netjes..,volgende patient...

Geplaatst door R. de Vries uit Badhoevedorp

Compleet incompetent figuur die Dijkstra. Zeer naar mannetje. Enige slechte nieuws is dat er alleen maar een slimmer persoon voor in de plaats kan komen. Heel veel dommer ga je ze namelijk niet vinden.

Wel lekker voor hem dat een baantje bij Schiphol of KLM er vanwege Corona niet in zit.