Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Teken petitie tegen lage vliegroutes Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2084 
|
 geenvliegroutesbhz.blogspot.nl 
tb_leefomgeving_castricum_Kerkedijk.jpg

Teken petitie tegen lage vliegroutes Lelystad Airport
Het Actiecomité Hoog Overijssel maakt zich grote zorgen over de lage vliegroutes van Lelystad Airport. Hoog (Over)ijssel timmert flink aan de weg: het is besproken in de verschillende gemeenteraden, de Provinciale Staten van Overijssel en tijdens het luchthavenoverleg in de Tweede Kamer deze week. De vliegroutes met name buiten Flevoland zijn nog niet definitief vastgesteld, dus dat biedt mogelijkheden.

Ook jij kunt een handje helpen, namelijk door de petitie van HoogOverijssel te ondertekenen.
De petitie vind je hier.


Bekijk bericht op "geenvliegroutesbhz.blogspot.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Het is niet alleen de enorme herrie die de inwoners van HoogOverijssel zal treffen, maar ook de smerige uitstoot van de toestellen.
Praktisch heel Nederland ligt al onder een waas van uitlaatgassen door verbrandingsmotoren.
En de politiek die er uiteindelijk voor verantwoordelijk is, geeft al jaren niet thuis.
Op een enkele politieke partij na, wordt er in dit afvalputje van west-Europa enkel aan geld verdienen gedacht.
Ronduit ziekelijk.

De luchtvaartsector heeft zo wie zo schijt aan het milieu, want de bonussen van de directeuren / managers moeten worden betaald.
En dan zullen er zelfs hele natuurparken of wat dan ook voor worden vernietigd.

De politiek in Nederland is ziek, en sleurt haar inwoners mee in een spiraal naar beneden.
Want Nederland is zo ongeveer onleefbaar geworden door de exorbitante vormen van industrie., waarvan de luchtvaartsector toch wel 1 van de meest negatieve is.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Misschien behalve de eigen woonplaats en vliegroutes daar over heen ook eens te denken aan het landelijke vliegbeleid.
Zowel CDA, VVD, PVV en in zekere mate ook PVDA staan voor forse verdere groei en subsidiëring van het vliegverkeer. Dat betekent nog veel meer vluchten boven Nederland, dus meer herrie en vervuiling en nog flink belasting daarvoor moeten betalen ook.

En dat allemaal voor een handje happy few bij Schiphol group en Henk en Ingrid die voor een paar tientjes op vakantie moeten kunnen op andermans kosten en overlast.
Alle groei is praktisch overstapverkeer en goedkope vakantievluchten. Economische meerwaarde is kleiner dan 0.

Het is gewoon belachelijk dat Schiphol in het drukste gebied van Nederland, wat bovendien 1 van de kleinste landen van Europa is, 1 van de grootste luchthavens moet hebben. We hoeven toch ook niet meer snelwegen dan de UK, Duitsland of Frankrijk?

Aantal vluchten kan makkelijk halveren en is dan nog beter voor de nationale economie ook.

Geplaatst door T.Andringa uit Akkrum

Gelukkig, er zijn meer die ogen en oren wél open hebben. De invloed van het luchtverkeer op ons dagelijks leven is groot. Al word dit meest verzwegen door media en weerbericht. Begrijpelijk want kijk eens naar het aandeel van de vliegreis advertenties in de krant én zelfs op de sites van het Weerbericht, ja dan kijk je toch niet meer kritisch naar de gevolgen van de luchtvaart? En daardoor liggen we inmiddels onder een deken van #vliegtuigbewolking en #vliegtuiglawaai! Met volle medewerking van het kabinet (hoe lang nog? ) Hoog tijd voor een eerlijk verhaal over de invloed van het vliegverkeer op ons weer en het klimaat. Oh ja, en vliegtax, nu.

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Klopt, viel me op dat gisteren in de leidse regio de cirrus bewolking voor een groot deel door vliegtuig strepen bepaald werd. Zoals al eerder gesteld is de vervuiling door fijnstof, NOx en CO2 op 10 km hoogte een ernstige bedreiging. Maar in de Parijse klimaataccoorden wist de luchtvaart de dans te ontspringen. En kwam in Toronto met belachelijk uitstoot regulatie binnen de eigen sector.
Maar het allerbest is: begin bij uzelf, laat vliegtuig en auto lekker wegroesten. Geniet van eigen land, koop lokaal en neem het OV of de fiets. Weg met de kortetermijn neoliberale samenleving!