Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tegenstanders MAA sceptisch over voorwaarden vliegveld

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 515 
|
 1limburg 
hv_overig_2712.jpeg

Tegenstanders van Maastricht Aachen Airport hebben er weinig vertrouwen in dat het vliegveld kan voldoen aan de die Provinciale Staten hebben gesteld om de luchthaven open te houden.

"Ik ben er heilig van overtuigd dat ze het niet redden", zegt woordvoerder Coen Eggen namens de actievoerders.

Stikstof


Hij denkt dat met name de natuurvergunning roet in het eten gooit. "De stikstofruimte is er gewoon niet. Om dat voor elkaar te krijgen zou je in Zuid-Limburg tussen de 250 en 300 boeren moeten uitkopen", stelt Eggen op L1 Radio.

Partner


Ook twijfelt hij of de provincie wel een samenwerkingspartner kan vinden om het vliegveld te beheren: "Hoe vaak is nou al geprobeerd om een exploitant te vinden? Die is er niet en die komt er niet. Ook geen mede-exploitant. Schiphol wil ook niet, dat is vooral een vastgoedbedrijf dat kantoren en bedrijven wil neerzetten."

Vertrouwen


Provinciale Staten besloot vrijdag dat de luchthaven blijft bestaan, maar wel onder voorwaarden. Eind dit jaar moet duidelijk worden in hoeverre het vliegveld daarin slaagt. Verantwoordelijk gedeputeerde Stefan Satijn heeft er alle vertrouwen in dat Maastricht Aachen Airport het redt met de gestelde eisen.

Bekijk bericht op "1limburg"

Reacties op dit bericht