Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Symposium Schiphol uitbreiding en overlast

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 953 
|
 Nieuwsblad voor Castricum 
Symposium Schiphol uitbreiding en overlast Download het gehele artikel 'Symposium Schiphol uitbreiding en overlast'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard

Ach, dit lijkt me al in het kader van de komende verkiezingen. Niets van wat er gezegd wordt kom je na de verkiezingen nog tegen. Ik word helaas onpasselijk van dit soort vrijblijvende bijeenkomsten. Voor zover ik weet maakt het de PvdA echt nie tuit dat hier vele duizenden mensen vrijwel iedere nacht uit hun slaap worden gehaald. Ze snappen de impact niet. Niemand die het niet overkomt snapt de impact van het iedere nacht ernstig gestoord worden in je slaap . Politici zouden daardoorheen moeten kijken. Maar het zit zo lekker op het pluche, daar gaan ze niet voor strijden.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

'Links lullen' , 'rechts zakken vullen'.
De PvdA is onder de paraplu van de Vvd aardig rechts opgeschoven.
Schiphol is ook voor de PvdA een 'kip met de gouden eieren'.
Dat de flora en fauna zwaar te lijden hebben onder de exorbitante vervuiling die het vliegverkeer met zich mee brengt, interresseert de politiek in Nederland echt niet, behalve als er stemvee valt te winnen.

Geplaatst door anoniem

Wat zou er gebeuren als we (publiek) gewoon massaal wegblijven. Er is toch niemand die naar ons luistert.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@ Anoniem: Dan heb je bij voorbaat verloren !

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Naast het niet stemmen is wel het slechtste wat je kan doen PVV/VVD of CDA stemmen.

Het kan namelijk altijd nog erger dan nu. Stem een partij met in ieder geval een beetje milieu agenda.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Peter: Vroeger was het CDA de loopjongen van Schiphol . Als hervormd opgevoede jongen , kreeg ik steeds meer een haatgevoel richting dat CDA Wat heeft die partij jarenlang Schiphol door dik en dun gesteund .Vooral de manier waarop . ... Roepen dat "Als de Milieuwaarden het toestonden er gegroeid kon worden .... " Om vervolgens in de achterkamertjes in het geniep, de normen op te rekken . te verruimen ... Oud Min Eurlings manipuleerde er op los, ALLES ten dienste van de Luchtvaart.. Heerlijk om zo iemand dan de laan uitgestuurd te zien worden Van de VVD steunen ze groei schaamteloos. en de PVV ? Als we de PVVer Graus in de Tweede Kamer over Schiphol bezig horen, lachen velen beschaamd , De Laatste keer riep hij: Mijn 2 passies zijn: Dieren en Vliegtuigen . Toen 2 BLRS bestuursleden bij hem op bezoek gingen, om eens te wijzen op de vele Misstanden in het Schipholdossier, werden ze hartelijk verwelkomd .. Graaus: U moet weten het Ministerie Ven W,( nu Ien M) heeft een incestueuse relatie met Schiphol.... en ik begrijp uw kritiek erg goed . De BLRSsers kwamen opgewekt thuis : "'Ziet er goed uit"... In het daaropvolgende A.O. poneerde hij: Schiphol mag van de PVV fiks doorgroeien. Het kan naar de 600.000 tot 800.000 vliegbewegingen. ... En Lelystad is onzin..
Lachen, schuddebuiken, als als het niet zo ernstig was . Makkelijk kletsen uit Venlo , terwijl Henk en Ingrid hier lijden onder de herrie, de smerige uitstoot , en nu ook ernstig ultra fijnstof .
Overigens, het CDA in de oppositie onder Buma, had inmiddels 2 veel kritischer woordvoerders
S deRouwe ,die vroeg : Zijn we nu wel goed bezig? Op papier leek het allemaal te kloppen, met dat nieuwe Strict preferentevliegen, maar we krijgen wel erg veel kritiek van de Omwonenden ...
Ook de huidige woordvoerder dhr Helvert, uit Limburg, is kritischer, maar zou het CDA echt haar koers wijzigen? van de christelijke SGP begrijp ik w.b . het Schiphol dossier al jaren niets.. terwijl zuster partij CU al jaren de Bewonerskritiek ter harte neemt. Gr Links is onze grootste bondgenoot, samen met de PvdD. Ook d-66 had pittige kritiek, maar op dit moment is hun conclusie nog niet geheel duidelijk. de PvdA liet nogal wat steken vallen, lijkt er wel van doordrongen, dat dit zo niet kan, (PvdA Mevr Kuiken stelde voor, aparte normen te vormen voor o.a. de Buitenv. baa, n maar na de verkiezingen zullen ze grote aantallen zetels gaan verliezen.... de SP had ook concrete kritiek. Maar de eindstreep..(VVD o.a. ) zal men na de verkiezingen leggen .... Allemaal niet om vrolijk van te worden. Zeker is, dat er een nieuwe MER moet komen, wegens gesjoemel door Schiphol met de cijfers. En het aantal Nachtvluchten rijst de pan uit............

Geplaatst door anoniem

Hoe mensen nog kunnen denken dat de pvda onze grootste bondgenoot is kan ik niet begrijpen. De pvda is volledig conformistisch wat betreft Schiphol. Met name het tot 2020 uitstellen van het ultra fijnstof onderzoek door dijksma is hiervan een voorbeeld maar er zijn er ongetwijfeld meer. Van de pvda hoef je wat betreft Schiphol helemaal niks te verwachten. 4 jaar de kans gehad deze kabinets periode met een pvda bewindsvrouw op het ministerie dat er over ging en het is een drama.

Groen links heeft op papier een goed programma maar ik vertrouw deze partij niet volledig,al is dat meer op gevoel dan op feiten gebaseerd. Met name hun houding tijdens het debat over het redden van de klm is bij mij niet goed bevallen. Er werd hier gezegt "het gaat over de redding van de klm,dan ga je het niet over Schiphol, de ultra fijnstof en overlast hebben" ik kan het mij nog goed herinneren. Maar die 2 zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, We moeten reeel zijn en pragmatisch.

van d66,de partij waar ik normaal gesproken op zou stemmen hoef je ook niet veel te verwachten,al is deze partij van de grote partijen denk ik wel de partij die de meeste aandacht heeft voor de belangen van de bewoners. Ook pechtold is iemand die ik hoog heb zitten,al kan ik begrijpen dat sommige dat anders zien.

vvd en pvv zijn uiteraard bijzonder slecht om op te stemmen.

Ik denk dat de verkiezingen wel eens een verassing op kunnen leveren. Het verlies van de vvd gaat naar de pvv,netto ongeveer gelijk. cda verliest een klein beetje aan klein christelijk,per saldo een kleine verbetering met name wat betreft de christen unie. Niet meer vliegen op zondag (grapje)

Blijft over de pvda,een groot verlies wordt verwacht en volgens de laatse peilingen gaat een groot deel van deze stemmen naar groen links. De peilingen hebben er afgelopen jaar echter vaak naast gezeten, bijvoorbeeld brexit en de usa verkiezingen. Zelf verwacht ik dat de sp het erg goed gaat doen,beter dan groen links. Met name omdat deze partij meer kritisch is op Europa. Het programma van de sp met betrekking tot Schiphol is niet bijzonder duidelijk maar het is in het algemeen wel een partij die op komt voor de bewoners in het belangen conflict met het bedrijfsleven. Het is in elk geval een veel betere keuze dan de pvv,terwijl hun programma vrij veel overeenkomsten heeft.

http://www.ipsos-nederland.nl/ipsos-politieke-barometer/barometer-van-deze-week/

Dit zijn de peilingen van deze week. Ik verwacht ~20 zetels voor de sp en ik verwacht ook dat de pvda het beter zal doen dan deze peiling,zeker als men asher als lijsttrekker heeft (ik volg het niet meer dus misschien is hier al over beslist) ~ 20 zetels. vvd ~30 zetels pvv ~ 25 zetels cda ~15 zetels en d66 ~ 15 zetels groen links ~15 zetels. Blijven er 10 over voor de overige partijen.
Het zal een brede coalitie moeten worden,als we ervan uitgaan dat de pvda weigert met de pvv in een cabinet te gaan zitten (een van de weinige plus punten van de pvda) dan zijn de mogelijkheden erg beperkt. Vvd en pvv hebben nog 20 extra zetels nodig,deze zouden kunnen komen van de cda,en als alles dan meevalt voor hen zou dit misschien een meerderheid kunnen geven. (bijzonder slecht voor de omwonenden) D66 zie ik niet zo snel met de pvv regeren maar we moeten deze mogelijkheid ook niet uitsluiten. Met d66 erbij zou het zeker een meerderheid zijn (pvv,vvd,cda,d66) Een meerderheid voor een links georienteerd cabinet lijkt minder waarschijnlijk al sluit ik verassingen niet uit. Het zou dan pvda,groen links,d66 en de sp moeten worden,hetgeen voor de bewoners gunstig zou zijn.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Anoniem : Een hoog Ikke gehalte : Wanneer gaat u verhuizen ? Een advies: LEES ZAKEN EERST GOED 2x door voor u op versturen drukt . Ik schreef : "Gr Links is onze grootste bondgenoot, samen met de PvdD. ..... Ik gun de SP best veel zetels, maar hoe u toch aan die 20 komt ? Zie de peilingen. Enfin het ga u goed


Geplaatst door anoniem

We gaan het zien:)

Als we er van uit gaan dat niemand met de pvv wil regeren behalve de vvd, dan lijkt mij een brede midden coalitie bestaande uit vvd,d66,cda en pvda het meest waarschijnlijk. Dit zijn de klasieke 3(4) grote partijen van weleer en zou een voortzetting van het huidige beleid betekenen. Met name voor de pvda is dit onaantrekkelijk en zij zullen dan waarschijnlijk bij de volgende verkiezingen gestraft worden maar andere goede mogelijkheden zie ik eerlijk gezegd niet. Uitgaande van bovenstaande coalitie zou een stem op een van deze 4 partijen een slecht idee zijn.

Hoop dat de sp wat meer champagne gaat voeren,ze zijn niet echt zichtbaar en alle aandacht gaat uit naar de pvv.

Verhuizen hoop ik dit jaar te doen, de realiteit onder ogen ziende,dat slechts een relatief klein deel van de bevolking echt zware overlast ervaart (ik ben hier persoonlijk over gevoelig voor maar er zijn in mijn wijk slechts 2-3 mensen die af en toe een klacht indienen) verwacht ik geen veranderingen/verbeteringen. Het fijnstof treft iedereen in de randstad,zou me niks verbazen als Schiphol verantwoordelijk is voor 50% van de ultra fijnstof hier,maar dat is minder tastbaar en tot 2020 geen onderzoek.

Geplaatst door anoniem

Niet als excuus maar meer als verduidelijking. Ik ben mij bewust dat ik erg irritant kan zijn,als ik overprikkelt ben dan is mijn hoofd een storm van gedachten en kan ik niet stoppen. Ik ben hier zelf absoluut niet gelukkig en tevreden mee! Maar het is iets dat ik helaas niet kan veranderen. Het heeft mij al veel problemen opgelevert. Ik zou oprecht willen dat dit anders was:(
De zekerheid waarmee ik hier soms dingen zeg is slechts schijn. En ik ben mij er ook van bewust dat ik soms overdrijf. Schiphol en de lobby doen dat echter ook,zij het wat meer gerafineerd. Het is bedoeld als tegenwicht hiertegen maar waarschijnlijk schiet ik mijn doel hiermee voorbij. Ik neem mij vaak voor het anders te doen en beter te posten,maar als er dan weer een ochtend is met ongelooflijke herrie vergeet ik al het andere en kan ik niet anders doen dan mijn ongenoegen en frustratie afreageren met ongenuanceerde posts hier.

Nogmaals,ik ben mij hier van bewust en ik ben hier absoluut niet gelukkig mee.

Geplaatst door anoniem

Hierbij het verzoek aan de web beheerder om mijn ip adres te bannen voor het plaatsen van reacties,dit om mijzelf tegen mijzelf te beschermen en om verdere overlast en negativiteit voor de overige gebruikers te voorkomen. Ik heb hier goed over nagedacht en ik zal hier niet op terug komen. De discipline om niet meer te posten kan ik uit mijzelf helaas niet opbrengen,ik heb het al een paar keer geprobeerd.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

@anoniem:
Ik denk dat het helemaal niet nodig is om je ip adres te laten blokkeren door de webbeheerder. Dat je soms uit frustratie wat feller reageert is juist een signaal wat de politiek eens zou moeten oppakken. De hinder van vliegtuigen neemt met de dag toe en men blijft maar benoemen dat er aan hinder beperking wordt gedaan.
Juist door nu te laten merken hoe hoog de frustratie oploopt, bij steeds meer mensen, toont aan dat de overheid het nu te bont maakt.
Zij zullen hier wellicht geen boodschap aan hebben, wanneer er enkele mensen op een soort forum met boosheid reageren maar het geeft wel een goed gevoel aan de steeds groter wordende groep mensen die de zelfde frustratie koesteren. Juist door duidelijk en misschien zelfs ongenuanceerd te laten merken dat het nu wel een keer genoeg is, weten alle andere door lucht-terreur gehinderden dat ze er niet alleen in staan.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Thijs,@ Anoniem . Helaas , ik ben het niet met u eens, bovendien barst het van de taalfouten.
de SP voert Campagne, en drinkt daarbij geen Champagne etc, etc, foute d en t ..! Als Anoniem hier verder mee gaat, (dank overigens voor uw uitleg) dan werkt dit slechts CONTRAPRODUCTIEF
Het aantal reageerders is hier al niet -meer- zo groot, en de Sector zal lachend haar schouders ophalen.....
Beter is dan 1 zin schrijven: "'Ophouden , ik wordt hier GEK van ! "


Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Wat jammer om te lezen dat ook deze website wordt gebruikt om anderen op hun taalfouten te wijzen. Ik was in de veronderstelling dat men hier zijn zegje kon doen over hoe vliegtuighinder wordt ervaren.
Het is denk ik iets van deze tijd, op ieder forum wat ik lees merk ik dat telkens het onderwerp wordt verschoven naar het gebruik van "d" en "t" op de juiste plek, waarbij het oorspronkelijke onderwerp wordt vergeten.
Er zal vast wel iemand bij de overheid zijn die ook naar de gesprekken op deze website kijkt, als die persoon zich laat leiden door de wijze waarop mensen schrijven, in plaats van de inhoud ervan dan vraag ik me af of die persoon zijn betreffende functie wel behoort te bekleden. Immers, hij zit daar voor de bewoners van Nederland, niet voor de taal.
Op de andere fora welke ik wel eens bezocht, ben ik ook afgehaakt om deze reden. Wie weet is het hier ook wel de reden dat ook hier het aantal reageerders afneemt.
Laten we het gewoon "on topic" houden. Iedereen mag zijn mening uiten maar doe dat dan wel betreffende het onderwerp. De toenemende herrie van vliegtuigen is al erg genoeg.