Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Symposium over luchthavenregio Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 979 
|
 architectenweb.nl 
tb_verkeerstoren_schiphol_.jpg


Podium voor Architectuur organiseert het vierde Luchthavensymposium over de toekomst van Schiphol. Het gratis toegankelijke symposium vindt vrijdag 22 januari plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Het vierde Luchthavensymposium draagt als thema ‘Wat is het DNA van een betere luchthavenregio’. Tijdens de bijeenkomst van 22 januari delen deskundigen, waaronder Reinier de Graaf (partner OMA, directeur AMO), Liesbeth van der Pol (Supervisor Architectuur en Stedenbouw Schiphol) en Kai van Hasselt (Shinsekai) hun kennis en gedachten met het publiek.

Onderwerpen
Terwijl de beleidsdiscussie vooral focust op start- en landingsbanen en de aansluiting op het openbaar vervoer van Amsterdam, zijn er ook andere factoren die de luchthaven onderscheidend en succesvol kunnen maken, zo stelt Podium voor Architectuur. Misschien kan Schiphol niet meer één van de grootste, maar wel één van de betere luchthavenregio’s te zijn?

Het gedachtegoed binnen de symposia van 2015 en 2016 focust zich op demografische, geografische, economische en ecologische factoren, zo geeft de organisatie aan. De basisprobleemstelling daarbij is ‘De nieuwe fase van West-Europa: wat zijn de grenzen van de luchtvaart?’

Programma en aanmelden
Het symposium vindt plaats in Pakhuis de Zwijger en is gratis toegankelijk. Het programma duurt van 13.30 tot 17.30 uur en is hier te vinden. Op deze site kan men zich ook aanmelden.

Bekijk bericht op "architectenweb.nl"

Reacties op dit bericht