Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Symposium ‘Eerlijk over vliegen’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 941 
|
 Natuur en Milieufederatie NoordHolland 
hv_natuur_2296.jpeg

‘Eerlijk over vliegen’
Luchtvaart, economie, milieu en gezondheid: de issues en de oplossingen

Vrijdag 23 maart organiseren Milieufederatie Noord-Holland en Natuur & Milieu een landelijke dag ‘Eerlijk over vliegen’. De luchtvaart staat steeds meer ter discussie vanwege de fijnstofuitstoot, geluidsoverlast en de toenemende CO2-uitstoot. Het is tijd om de luchtvaartdiscussie een duurzamer richting op te sturen. Het doel van de dag is het debat in Nederland over luchtvaart, milieu, klimaat en gezondheid zoveel mogelijk te objectiveren. We gaan discussiëren, vooruitkijken en werken toe naar gezamenlijke doelen.

Experts aan het woord
Onder leiding van Sijas Akkerman, directeur Milieufederatie Noord-Holland, wisselen bewonersgroepen uit het hele land, wetenschappers, experts en politici informatie uit over relevante issues op het gebied van luchtvaart. Hoe wordt er gerekend aan de geluidseffecten, en gaat dat wel eerlijk? Is verdere groei van de luchtvaart vanzelfsprekend? Welke vliegalternatieven zijn mogelijk? Welke effecten heeft luchtvaart op de natuur? Aan de hand van deze presentaties en discussies krijgen we meer duidelijkheid over welke stappen we voorwaarts kunnen maken in de richting van een luchtvaartsector die past binnen de klimaatdoelen, gezondheidsgrenzen en leefbaarheid in de regio.

Programma en aanmelding
De locatie is Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, 3584 AD Utrecht. De dag begint om 9.30 uur met ontvangst en duurt tot 17.00 uur. Wilt u het symposium bijwonen? Klik hier om het volledige programma te bekijken en om u aan te melden. Vanwege een beperkt aantal plaatsen streven we naar een goede vertegenwoordiging uit de verschillende regio’s. Mocht dit vanwege het grote aantal inschrijvingen nodig zijn, dan overleggen we met u over deelname.
We kijken er naar uit om samen met u te werken aan ‘Eerlijk over vliegen’

Bekijk bericht op "Natuur en Milieufederatie NoordHolland"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Waarom in Utrecht? Hou dit soort bijeenkomsten eens in Castricum of Heiloo, dan is meteen duidelijk waar men het over heeft.

Geplaatst door gerard uit Castriicum

Thijs, het is toch een landelijk symposium!?

Geplaatst door anoniem1

Een heel mooi initiatief,waarvoor dank!

Geplaatst door M uit U

Thijs, kom maar eens langs in Utrecht, en dan vooral in de westelijke buitenwijken. Daar komt elke dag een optocht van vliegtuigen laag over bulderen, die gezellig een rondje Amsterdam-Breukelen-Utrecht-Gouda-Schiphol maken, of gewoon vanaf Schiphol opstijgen en dan tot aan de Lek zo laag mogelijk proberen te vliegen. Het lijkt er vaak net Amstelveen of Hoofddorp.