Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Symposium ‘Een vlucht naar voren’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1331 
|
 ikstemvoorstilte.nl 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

De actie Geef stilte een stem bestaat binnenkort 6 maanden. Om u te bedanken voor het ondertekenen van de petitie, nodigen wij van harte uit voor het symposium ‘Een vlucht naar voren’ op 5 maart 2018.

Het symposium is vernoemd naar het gelijknamige rapport: Een vlucht naar voren, geschreven namens de bewonersorganisaties regio Schiphol. Zij roepen in hun rapport de politiek op om een langetermijnvisie te creëren voor Schiphol. Hetzelfde hebben wij voor ogen met het symposium. U kunt zich hier laten bijpraten door een vertegenwoordiger van de bewonersorganisaties regio Schiphol en experts op het gebied van economie en leefbaarheid rondom onze luchthaven. Ook bespreken wij graag met u twee innovatieve toekomstvisies op Schiphol. Kortom: het belooft een inspirerende middag te worden!

Programma
• 13.30 – 14.00 Inloop
• 14.00 – 14.15 Welkom door dagvoorzitter Yteke de Jong (journaliste) en Guus Elkhuizen (wethouder gemeente Nieuwkoop)
• 14.15 – 14.30 Toelichting rapport Een vlucht naar voren - Eef Haverkort (Bewonersorganisaties regio Schiphol)
• 14.30 – 14.45 Schiphol & economie - Hans Bakker (VNO-NCW Metropool Amsterdam)
• 14.45 – 15.00 Schiphol & leefbaarheid - Sijas Akkerman (Milieufederatie Noord-Holland)
• 15.00 – 15.30 Paneldiscussie
• 15.30 – 16.00 Pauze
• 16.00 – 16.30 Innovatie: ronde start- en landingsbaan - Henk Hesselink (NLR)
• 16.30 – 17.00 Innovatie: Hyperloop als airportloop – Nico Zornig (Finalist Hyperloop One Global Challenge)
• 17.00 – 18.00 Borrel

Het symposium vindt plaats op 5 maart 2018 in Bij Everts, Julianastraat 4 te Bodegraven. Bij Everts ligt op 5 minuten lopen van station Bodegraven met ruime, eigen parkeergelegenheid om het gebouw en in de directe omgeving.

Aanmelden kan hier . Let wel! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Met vriendelijke groet,
namens de initiatiefnemende gemeenten van Geef stilte een stem

Guus Elkhuizen, wethouder gemeente Nieuwkoop,
en Jan Leendert van den Heuvel, wethouder gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Bekijk bericht op "ikstemvoorstilte.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1

Een leuke vraagstelling voor dit symposium.

"hoe ver mag men gaan in het overlast geven aan de bevolking om de "economie" behulpzaam te zijn"

Vinden de deelnemers aan dit forum dat daar een grens aan zit,en zo ja waar ligt dan die grens. Dit is een vraag waar men nooit bij stil lijkt te staan maar een hele vreemde vraag is het toch ook weer niet. Waar zien de voorstanders van uitbreiding luchtvaart in Nederland deze grens liggen,mocht die er volgens hun al zijn.

Geplaatst door Henk Meijer uit Elburg /// woonde 4 jaar onder aanvliegroute A'

Waarom wordt er zoveel aandacht besteed aan de duizenden wachtenden op Schiphol en waarom wordt er geen aandacht besteed aan de honderdduizenden,rondom Schiphol, van wie de stilte, de rust en de nachtrust ernstig worden verstoord en de luchtkwaliteit dramatisch verslechtert als gevolg van de uitstoot van de vliegtuigen, die niet alleen stinkt maar ook tot ernstige aandoeningen aan de luchtwegen leidt, en uiteindelijk in longkanker, jazelfs tot een pijnlijke dood kan leiden. Zie Zembla 'Geen vuiltje aan de lucht'. Veel mensen wonen er onder werkelijk erbarmelijke omstandigheden.
Hebben de Omwonenden van Schiphol recht op een gelukkig leven? "Wat vindt ome Piet, Piet Elbers, ervan?"
In de Zembla-uitzending 'Klimaatchaos' wordt ingegaan op de klimaateffecten. Mag de waarschuwing, die daarin klinkt, doorklinken in een radicale wijziging van het massa-transport, in casu het op grote schaal en zoveel mogelijk vervoeren per elektrische trein (zie groenetrein.ns.nl ).?Waarmee in concreto de hegemonie van de luchtvaart ten einde loopt. Willen degenen, die het niet kunnen verdragen, dat de vliegtuig-industrie terrein verliest of gewoon soepel moet overschakelen op maatschappelijk breed gewaardeerde vormen van vervoer, zich publiek kenbaar maken en aan deze 'move' een brede maatschappelijke discussie wijden, waardoor er een breed draagvlak voor het nieuwe vervoer kan ontstaan. Denk eens even niet in grootschaligheid en snelheid, maar wees gericht op de menselijke maat, een hele omslag. 'Small is beautiful'. Hou het klein. Levensgeluk als vorm van rendement.

VRAGEN :
Is de luchtvaartsector zich ervan bewust, hoezeer zij de leefbaarheid in een groot gebied rondom ernstig aantast?
Welke principes liggen ten grondslag aan de aanhoudende vernedering van de Omwonenden van Schiphol?

Type in Google: 'Transport à Grande Misère' ,
Daarin zijn de effecten van de luchtvaart in kaart gebracht

Auteur is Sociaal-geograaf/planoloog

Geplaatst door M uit U

Maar Henk, ze willen gewoon lekker met vliegtuigjes spelen, net als kleine kinderen! En ze verdienen er veel geld mee, en aanzien, en ze kunnen roepen dat wij (bijna) de grootste zijn! Wie wil dat nou niet?! Groei-groei-groei is het allerbelangrijkste, en daar mag alles ondergeschikt aan worden gemaakt.

Heel veel mensen kan het ook allemaal niks schelen. Voor een klein bedragje naar een warm vliegen is belangrijker. Herrie? Geen last van. Herrie is gezellig. Fijnstof, CO2, giftige rommel? Daar merk je niet direct iets van, en dus is het geen probleem. Dat veel mensen veel last hebben van de herrie, dat het de algehele gezondheid aantast en dat het ons milieu en klimaat op de langere termijn verkloot, wil de gemiddelde Nederlander helemaal niet over nadenken.

Geplaatst door Henk Meijer uit Elbuirg

M. uit U, Bedankt. Scherpzinnig en met veel gevoel voor humor. Ik ben het helemaal eens met jouw analyse.
Wie de uitzendingen van de Monitor over wonen bij Schiphol ziet, springen de tranen in de ogen,
niet van het lachen, maar van droefenis, omdat er in ons land een groep mensen heerst, die alles wat met fatsoen te maken heeft, aan zijn laars lapt. In de loop van het afgelopen jaar heb ik een paar keer op het blog van Vlieghinder geschreven. De reacties daarop kwamen echt 'uit diepten van ellende'.
De KLM heeft z'n eigen 'Malle Pietje'. Misschien wil hij eens op het podium komen?

Voor de gelegenheid heb ik twee beschrijvingen van de luchtvaart gemaakt en die zijn door een ICT-man op internet gezet. Ze zijn te vinden via het vakje in Google: 'Transport à Grande Misère'
Achter de tweede versie staat 'gemeente Elburg', dat is vanwege het feit, dat ik voor een presentatie zonder beamer een tekst met grote letters wilde hebben.