Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Struisvogelpolitiek’

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 902 
|
 rodi.nl - 11-03-2021 
kennisnetwerk_impactl.JPG

UITGEEST - Burgemeester Halsema (GL) deelt samen met de Commissarissen van de Koning (VVD en PvdA) in NH en Flevoland vanuit een nieuw Metropoolbureau op de Amsterdamse Zuid As de lakens uit.

Drie topbestuurders stellen zo - via deze door I&W en luchtvaartsector opgebouwde bestuursstructuur zonder democratische basis - het groei-verdienmodel van Schiphol en satelliet luchthavens veilig. Samen met nieuwe “landsdelen” en Metropoolregio’s elders wordt aldus vormgegeven aan de gewenste “Holland Metropool”, zoals in de toekomstvisie van de Royal
Schiphol Group c.s. omschreven. Niet toevallig zijn ook de burelen van de huidige - door een fraudeschandaal beschadigde - Landsadvocaat op de Zuid As te vinden. Want via intensieve samenwerking van juristen bij het Ministerie van I&W, het Metropoolbureau en dit kantoor van de Landsadvocaat wordt gezocht naar “geitenpaadjes” om o.a. de nieuwe Omgevingswet te omzeilen.

En tevens de Polderbaan en Kaagbaan hyper preferent te maken met het “Next-Gen” hoogfrequent vliegsysteem. En daarmee bewuste concentratie van overlast boven onze regio om elders de grootschalige verstedelijking richting 20 miljoen inwoners van de “Holland Metropool” te kunnen realiseren.

Intussen werken de grote landelijke partijen GL, CDA, VVD, PvdA en D66 helaas allemaal mee aan de hierboven geschetste opzet. Opvallend is daarbij dat dit alles grotendeels buiten de media wordt gehouden en de gevoerde struisvogelpolitiek nergens aan de kaak wordt gesteld. Iets om mee te wegen bij de komende lokale verkiezingen?

Namens Kennisnetwerk Impact, J. de Jong

Bekijk bericht op "rodi.nl - 11-03-2021"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Google maar eens: netwerkcorruptie! En Willeke Slingerland.