Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Strijd om de toekomst van Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 853 
|
 redactie vlieghinder.nl 
tb_verkeerstoren_schiphol_.jpg

Omwonenden zijn bang dat de on-line enquête over de toekomst van Schiphol misbruikt zal worden om de door de sector gewenste groei van Schiphol door te drukken. Om enig tegengas te kunnen geven aan de sector riepen bewonersorganisaties bewoners op om vooral ook de enquête in te vullen.

Het Parool wijdde hier op 20 november een snerend artikel aan.
Helaas schrijft het Parool niet dat het kennelijk niet voor niets is dat de bewoners van zich willen laten horen. De belangenorganisatie ANVR wil ten koste van nog mee overlast groeien om hun leden nog meer (vakantie-)reizen te kunnen laten omzetten. Men riep met nadruk alle medewerkers en reizigers op om vooral ook de on –line enquête in te vullen. Maar daarover zwijgt het Parool in alle talen!


Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

In het Parool lees ik dat niet 'de oproep tot invullen', maar 'de voorgeprogrammeerde antwoorden' als 'het probleem' wordt neergezet. Het echte probleem is m.i. de vraagstelling, die zo complex is, dat de vragenlijst alleen is in te vullen met (gedegen) achtergrondkennis. Mij is gevraagd': ik wil de vragenlijst wel invullen, maar veel van de vragen begrijp ik niet, kan je wat begeleiding geven'.
Blijkbaar. zo lees ik in het Parool, hebben 'actiegroepen van omwonenden' (de woorden van het Parool) deze begeleiding geleverd. Als respondenten deze handleiding/antwoorden (letterlijk) overnemen, dan is er nog steeds niets aan de hand, want blijkbaar zijn ze het eens met (de teneur van) de handleiding/antwoorden.
Het woord 'onenigheid' zie ik dan ook als stemmingmakerij van de heer Stil van het Parool.
En inderdaad, de oproep van de ANVR is ook bepaald sturend: 'Wij vinden het belangrijk dat jij en jouw klanten ook na 2020 kunnen vliegen vanaf Schiphol ongeacht of dit nu voor een zakenreis is of voor vakantie'.
En de bottom-line. Als er iets positiefs voor de groei van Schiphol uit de enquête komt, dan zal het worden gebruikt ten faveure voor Schiphol en als er iets negatiefs uit komt, dan wordt het genegeerd. Want zo gaat het in het land dat wordt geregeerd door de diepste vezels van Rutte en waar eerlijke, complete (kosten en baten!), onafhankelijke afwegingen bij Schiphol niet aan de orde zijn (zie o.a. 'Volkslied, Vlag, Vliegveld' in De Groene).
De heer Allard sorteert al een beetje voor: 'Als ik deze cijfers (4200 respondenten) zie, is dat niet indrukwekkend'. Suggestie; zo'n groot probleem kan Schiphol niet zijn.

Geplaatst door anoniem1

Niets dan ellende van deze enquette,dat kon je zien aankomen.
De uitslag wordt al ter discussie gesteld nog voordat die er is. Niemand heeft er uiteindelijk iets aan,

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

De uitkomst gaat zeker gebruikt worden om groei door te drukken. De hele opzet van deze rondvraag is om te laten zien: zie je, er is draagvlak voor groei.
De feiten spreken groei op alle fronten tegen, daarom nu dit. Het is allemaal corrupte nepheid. Ondertussen stijgt er een gigantische boeing 747 heel laag op boven mijn huisje in amstelveen, ongeveer 400 meter denk, gisteravond hoorde ik het ook, maar zo luid dat ik dacht dat er eentje neer zou kletteren. Maar de mens is bezeten van hebzucht, inhaligheid en eigenbelang. We gaan gewoon heel hard ten onder en men gaat pas wat veranderen als ze straks ineens 25€ voor een zak aardappels moeten betalen en doodgaan omdat alles op en kapot is, ook ineens vluchteling zijn etc. Mensen doen net of dit soort doomscenario’s onze verwende maatschappijen niet kan overkomen...maar...surprise...het kan wel, ineens is het dan zo ver...(de ondergang ronkt ondertussen iedere 3 minuten keihard boven mijn hoofd, ‘effe met een paar vrienden op en neer naar Bali...dat hebben ze nodig voor hun zogenaamde ontwikkeling’)...triest, wegkijken voor iets wat je niet wil weten...l'histoire se repete

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Ja mooi, paar jaar geleden op mijn kantoor was ook 80% van de collega’s lekker met het gezin naar Bali.
Men kan het niet eens aanwijzen op de kaart, weet niet dat het bij het steeds islam-gekker wordende Indonesische hoort.
Daar aangekomen niet alleen Europeanen maar ook veel Australiers etc, 1 groot pretpark en de prijzen sky rocket. De helft komt ook ziek thuis.
Wat een armoede!
Maar vooral volgend jaar weer, luchtvaart is zo goed voor de economie...