Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Streep door voorstel om groei Schiphol te beperken

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1119 
|
 NHnieuws 
gh_aktie_DSCN2535.JPG

Een voorstel van de Partij voor Dieren om geen extra vluchten toe te staan op Schiphol op 2023 is vanmiddag afgewezen door een meerderheid van Provinciale Staten. Ook gedeputeerde Adnan Tekin vond het voorstel te ver gaan: "We moeten goede gesprekken kunnen blijven voeren. En als ik die ruimte niet krijg, dan lukt dat niet."

Wel moet de overlast van Schiphol minder, zo werd duidelijk tijdens een debat dat door de PvdA was aangevraagd. D66 zei dat het aantal nachtvluchten snel naar beneden moet en veel vakantievluchten verschoven moeten worden naar Lelystad Airport. Ook CDA-statenlid Willemien Koning was daar duidelijk over: "We zijn trots op Schiphol, maar de overlast moet minder. Als dat lukt, kan er gesproken worden over groei."

Volgens andere partijen is groei tot in ieder geval 2023, wanneer het luchtruim voor vluchten opnieuw wordt ingedeeld, onbespreekbaar. Ze willen dat gedeputeerde Adnan Tekin, die namens de provincie aan tafel zit bij de Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS), dit signaal ook overbrengt aan Schiphol.

Irritatie


Het leidde tot zichtbare irritatie bij de gedeputeerde Adnan Tekin. "Het is niet zo dat bestuurders tegenover de bewoners staan. Ons belang is beschermen van de inwoners. Jullie moeten ophouden ons neer te zetten alsof we in verschillende kampen zitten."

Volgens Tekin heeft de provincie al meerdere malen aangegeven dat er duidelijke afspraken moeten worden gemaakt. "Dus leg die 500.000 vluchten tot 2020 vast. Bovendien moeten de afspraken voor minder nachtvluchten, en de vierde baanregeling (waarbij een vierde baan alleen gebruikt mag worden op piekmomenten en voor gemiddeld 40 vluchten per dag) worden nagekomen. Maar de sleutel voor goede gesprekken in de toekomst ligt nu echt bij de sector."

Uiteindelijk haalde het voorstel om groei tot 2023 tegen te gaan het niet niet met alleen steun van de Partij voor de Dieren, GroenLinks, SP, ChristenUnie-SGP en 50PLUS.

Bekijk bericht op "NHnieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

What the hell? Nog maar een keertje: Groei is niet aan de orde!!! We zijn niét trots op Schiphol, Schiphol is een bedrijf waar wanbeleid is gevoerd en het sleept de hele economie mee in haar val. Nu opschonen, saneren en nog eens proberen.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Wat in Nederland gesaneerd dient te worden zijn slechts twee dingen: de Nederlandse Staat (lees: politiek) en de bedrijvenmaffia waaronder ook de Schipholgroup behoort.

Verder dient de Partij voor dieren (ja, ook de mens behoort daaronder) de meeste stemmen te krijgen bij de volgende verkiezingen op landelijk niveau.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Moet je eens aan de Wijk aan Zeeërs vragen wat ze vinden van die meneer Tekin.
Helaas kan ik dit hier niet vermelden,helaas is deze meneer niet de meneer waar je maar enig begrip van hoeft te verwachten.
Slappe hap politiek en verschuilen achter populaire uitspraken ‘ de provincie heeft al meerdere malen’ bla bla bla bla bla!

Nee meneer Tekin, ik als Noord-Hollander word ziek van die vliegende klimaatslopers en met mij 100.000 andere Noord-Hollanders en u mag blij zijn dat u geen verantwoordelijkheid heeft voor de mensen uit Zuid-Holland en uit Utrecht en in de toekomst Flevoland.

Meneer Tekin! Ik ben boos! Boos omdat u de planeet naar de klote helpt! Wordt wakker Tekin, meneer heb ik nu weggelaten omdat u dit respect niet meer verdient! U bent ook zo,n stropdasklimaatsloper!

Geplaatst door Ciska Rijswijk uit Kortenhoef

En mijn stem gaat naar de Pvdd.

Geplaatst door sara

@ iedereen: ik stem ook op PVDD.

''Het is niet zo dat bestuurders tegenover de bewoners staan. Ons belang is beschermen van de inwoners. Jullie moeten ophouden ons neer te zetten alsof we in verschillende kampen zitten''

????? Paradox, een soort poppenspel.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Groei van de luchtvaart gaat altijd ten koste van de omgeving, elke bewering dat er minder hinder en een beter milieu kan volgen is een pertinente leugen!!!

Veeg VVD, PvdA, CDA, PVV en FvD van de kaart bij de volgende verkiezingen.

Geplaatst door anoniem1

Marianne Thieme is terug!
Geweldig.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Er zit nog al veel mist in het verslag van NHD : (en mogelijk ook in de woorden van Tekin

Wat is de waarheid: BRS +ORS Bewoners +Milieu F. N-H zitten op 1 lijn, Dat betreft: Luchtvaartboys Eerst beloften nakomen, dan zullen we verder zien (Het hele rijtje kent u wel !) Bewoners stellen het nog scherper. Dat is echt voor het eerst !
Zie vooral https://www.bewonersomgevingschiphol.nl/toelichting-bewonersstandpunt/

Dat laat onverlet, dat we aan de PvdD nu een zeer degelijke medestander hebben , met de kwalitatief hoogwaardige Lammert van Raan! Binnenkort nog veel meer info van deORS bewoners. Noteer al vast
Zaterdag 23 Februari is er weer een bijeenkomst voor kiesmannen. Nadere details volgen nog, wordt waarschijnlijk weer Badhoevedorp in de ochtend. Het is ook mogelijk om een plaatsvervanger of een andere vertegenwoordiger van het platform mee te nemen.

Met groet, Jan Griese ORS kiesman Vz http://www.stichtingSWAB.nl Tel 0297-582336

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Een Zin uit de brief van Hans Alders: Een meerderheid bestaande uit BRS, Bewoners en de Milieuorganisatie wil geen ontwikkeling op Schiphol in ieder geval tot en met het jaar 2023.

Dit bevestigd nog eens mijn vorige analyse! Dus de kop van dit NHD artikel deugt gewoon niet !