Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Stop KLM, belast overstappers

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 453 
|
 petities.nl 
Euro_banknotes.png

KLM veroorzaakt veel vluchten op Schiphol terwijl Schiphol moet krimpen. Als dat ten koste van alle vliegmaatschappijen gaat dan doen de VS en de EU moeilijk. Zonder KLM krimpt Schiphol met de helft. Dit schaadt Nederland niet, zie stopklm.nl, en veel kerosine wordt dan niet verbrand.

Petitie
Wij
omwonenden van Schiphol, bezorgd over de planeet,
constateren dat:
- KLM een verdienmodel heeft op basis van veel overstappers
- Overstappers veel extra vluchten op Schiphol veroorzaken
- KLM niet van plan is een ander verdienmodel te kiezen
- Schiphol zonder KLM wel kan krimpen
- KLM een groot aandeel heeft in het verbranden van de kerosine die naar Schiphol wordt gepompt

en verzoeken
ook belasting te heffen op tickets van overstappers.

Ondertekenen kan, via de onderstaande link............................

Bekijk bericht op "petities.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peps uit Nederhorst den Berg

Uiteraard sta ik achter het doel van de petitie. Ik weet alleen niet of het zinvol is om het op deze manier te doen. Omwonenden zijn murw geslagen na jaren van leugens en manipulatie door de luchtvaartindustrie. Overlast melden bij BAS is slechts een (gemanipuleerde) bliksemafleider en mee doen aan dit soort petities geeft een verkeerd beeld van het probleem. Het risico is dat een lage opkomst misbruikt wordt door de lobby. De rechter is de enige weg, en als die partijdig/politiek blijkt te zijn dan naar het Europees hof voor de rechten van de mens. De luchtvaartlobby is geen redelijke organisatie die belangstelling heeft voor het leed en schade die het aanricht. Winst en macht is de enige motivatie.

Geplaatst door Henk Boas uit Oegstgeest

De vliegindustrie is een vervuilende en laagwaardige industrie. Belanghebbenden roepen echter moord en brand bij het idee alleen al van krimp. De Nederlandse economie zou kapot gaan. Afgezien van het feit dat dat maar helemaal de vraag is, kan Nederland beter investeren in hoogwaardige activiteiten. Kijk eens naar zoiets als Novo Nordisk. Het afgelopen jaar kwam Novo Nordisk groot in het nieuws toen bleek dat het bedrijf zorgde voor het grootste deel van de economische groei van Denemarken. Zeker 1,7 procentpunt van de 1,9 procent groei in het eerste kwartaal was volgens het Deense statistiekbureau afkomstig van de farmaceut. Dat gaat de vliegindustrie hen niet nadoen. Dus tijd om de bakens te verzetten. Krimpen met die vervuilende en laagwaardige vliegindustrie en ons richten op schone industrieƫn die het verschil gaan maken. Het kan! Dat is in Denemarken aangetoond.