Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Stop de wantoestanden in de luchtvaartsector

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1410 
|
 Platform Vliegoverlast Amsterdam 
hv_vliegtuig_2234.jpeg

Ongetwijfeld is het u opgevallen dat er bijna geen dag voorbij gaat zonder nieuws over Schiphol.
De luchtvaartsector, en tot nu toe ook de overheid, geeft duidelijk aan dat Schiphol moet groeien. Dit zou goed zijn voor de van Nederlandse economie en zou veel banen opleveren. Waarop deze verwachting gebouwd is, is onduidelijk. In elk geval zijn verschillende economen het daar niet mee eens. Ook de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, een belangrijke adviseur van de Overheid, heeft in een recent rapport (juli 2016) aangegeven dat het niet verstandig is als de Overheid zich blind blijft staren op het vergroten van de capaciteit van Schiphol.
De bewoners daarentegen hebben de Overheid duidelijk laten weten dat Schiphol op de huidige locatie niet kan groeien. De overlast, de onveiligheid en de effecten van het vliegverkeer op de gezondheid zijn nu al te groot. Er moet nu vaart gemaakt worden met het plannen van de verhuizing naar de Noordzee. Het lijkt er echter op dat de Overheid nog niet overtuigd is.
Om te voorkomen dat de bewoners wederom het onderspit delven, doordat de Overheid de economie (geld) belangrijker vindt dan het Milieu (bewoners), moet het nog duidelijker worden dat de grens van de groei van Schiphol bereikt is. De luchtvaart in en over heel Nederland moet een halt worden toegeroepen.
Dit kunnen wij doen door bijgaande petitie te ondertekenen.
(teken hier)
Of via Facebook
(teken hier)
Deze oproep is geplaatst omdat PVRC is benaderd door Platform Vliegoverlast Amsterdam om samen met andere bewonersplatforms in heel Nederland voor elkaar te krijgen dat veel mensen de petitie ondertekenen waardoor de Eerste en Tweede kamer overtuigd worden dat het zo niet verder kan en dat de bewoners belangrijker zijn dan de economie.

Bekijk bericht op "Platform Vliegoverlast Amsterdam"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Getekend !