Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Stop de groei van Schiphol!  -  Teken de petitie

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 442 
|
 groenlinks.nl 
Schiphol_klimaatactie_191214_EW_131654.jpg

Stop de groei van Schiphol!


TEKEN DE PETITIE

De afgelopen paar jaar is het aantal vluchten van en naar Schiphol enorm toegenomen. Dat heeft geleid tot grote gezondheidsschade en uitstoot van CO2. De grenzen van klimaat, veiligheid en overlast voor omwonenden zijn bereikt.

Toch wil dit kabinet Schiphol nóg verder laten groeien. Terwijl uit meerdere onderzoeken blijkt: meer luchtvaart leidt helemaal niet tot economische groei.

Verdere groei van Schiphol is niet te verdedigen: niet voor het klimaat, niet voor omwonenden en ook niet voor de Nederlandse economie.

Teken de petitie en laat weten dat je niet wil dat Schiphol verder groeit.

In tijden van een klimaatcrisis wil dit kabinet van VVD, CDA, D66 en CU Schiphol nóg verder laten groeien. Terwijl nu ook uit meerdere onderzoeken blijkt dat meer luchtvaart niet leidt tot meer economische groei - terwijl dat altijd hét argument voor groei is geweest. Toch lijkt de luchtvaartsector vóór alles te gaan. Dat moet stoppen. ❌

Er is geen bewijs dat groei van de luchtvaart goed is voor de Nederlandse economie. Dat schreef de Groene Amsterdammer al eerder, en nieuw onderzoek veegt de argumenten van voorstanders van tafel.

Luchtvaart is verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen (de schattingen lopen van 5 tot 26 procent) terwijl we midden in een klimaatcrisis zitten en Nederland onderaan de lijstjes van de klimaatdoelen bungelt.

Omwonenden kampen met fysieke en mentale problemen door geluidsoverlast en fijnstof. Op papier wordt minder hinder beloofd, maar de afgelopen jaren is het aantal klachten meer dan verdubbeld.

Verdere groei van Schiphol is niet te verdedigen: niet voor het klimaat, niet voor omwonenden en ook niet voor de Nederlandse economie. Bovendien landt 35 procent van de vluchten vanaf Schiphol al na 750 km! Voor die korte afstanden zou de trein als makkelijkste, goedkoopste en snelste optie moeten gelden. Stop verdere groei van Schiphol, teken de petitie!

Teken de petitie via onderstaande link.................

Bekijk bericht op "groenlinks.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Groen links heeft het verzet tegen de groei van de luchtvaart en Schiphol in het bijzonder geen dienst bewezen door zich tijdens de formatie vast te klampen aan de PvdA die niet alleen mede initiator was van het "main port" beleid (kabinetten Kok) maar dit beleid tot op de dag van vandaag altijd hebben gesteund. Dit laatste bleek recent ook weer uit de support voor groei van Schiphol vanuit de gemeente Amsterdam (waar Femke Halsema ook een bedenkelijke rol speelt). Groen Links had daadwerkelijk invloed kunnen hebben op het landelijke luchtvaart beleid als het was aangeschoven in Rutte 4. Het tekenen van deze petitie zal, net zoals het tekenen van voorgaande petities, niets uithalen. Neemt niet weg dat ik de petitie, tegen beter weten in, wederom zal tekenen.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

SCHIJNHEILIGE GL-BESTUURDERS BELAZEREN DE KLUIT PERMANENT

Vanwege komende lokale verkiezingen probeert deze partij een vals beeld aan de kiezer voor te houden. Want GL-bestuurders als Femke Halsema en gedeputeerde Stigter grossieren in het uitleveren van het publiek belang (en dat van de bewoners!) aan grote globale spelers en de luchtvaartsector. Dit gaat zover dat intussen 32 gemeenten en 2 Provincies macht en middelen overdragen aan de Lobbyorganisatie MRA 2.0, welke direct is gekoppeld aan de "Transport Autoriteit" en het Ministerie voor I&W. Ons democratisch bestel wordt door deze spelers op losse schroeven gezet en alles wordt tot een verdienmodel gereduceerd.

Nu deze bestuurders vooral "digitaal beperkt" met hun omgeving communiceren vanwege de pandemie lijkt alle controle op hun (wan)beleid weg te vallen. Bewonersorganisaties zullen zich daarom noodgedwongen vooral op het juridische pad moeten begeven om voor hun belangen op te komen.


Geplaatst door Marc B uit Almere

Ik kan niet anders dan constateren dat onze overheid, in alle lagen, de (groeiende!) groep mensen die hinder ondervindt van Schiphol/ KLM, maar ook die waarde hecht aan schone lucht, stiltegebieden en natuur in het algemeen, structureel genegeerd wordt. Er lijkt oog voor te zijn, maar dat is voor de bühne, want het moet allemaal wel passen in het beleid van onbeperkte groei en consumptie...

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee