Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Steun de rechtszaak

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 483 
|
 RBV 
RBV_HvS.png

De Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) en de Staat staan binnenkort tegenover elkaar. In deze rechtszaak eist RBV onder meer dat de Staat zich houdt aan de geluidsnormen van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).
Op 4 juli zal gekeken worden of RBV voor de omwonenden mag opkomen. Bij een collectieve rechtszaak als deze moet eerst de ontvankelijkheid worden beoordeeld. Later volgt dan de inhoudelijke behandeling van de zaak. Volg de tijdlijn van de procedure op onze website.

Maar eerst moet dus worden vastgesteld of RBV in deze procedure inderdaad voor de belangen van de omwonenden mag opkomen. De voorzieningenrechter in Haarlem en de raadsheren in Amsterdam vinden kennelijk van wel. Om de kans zo groot mogelijk te maken dat RBV namens ons allemaal mag spreken kunt u hen persoonlijk steunen. Word medestander en/of donateur!
Later volgt de inhoudelijke behandeling van de zaak. Die moet volgens RBV sowieso minder vliegtuigbewegingen en nachtvluchten tot gevolg hebben.

Bekijk bericht op "RBV"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Beetje vreemd dat die ontvankelijkheid van RBV eerst moet worden beoordeeld. Het probleem van ernstige geluidhinder en slaapverstoring rond Schiphol is al heel lang bekend en ook de schatting van het aantal mensen dat hiermee te maken kreeg. Tevens dat dit aantal steeds meer is toegenomen ondanks alle mooie praatjes van de overheid en de sector. Dit is aantoonbaar in rapporten van de GGD Kennemerland en van het RIVM. Alle argumenten uit de zgn. ‘Balanced approach’ zijn al voorbijgekomen en het gevolg is bekend: steeds meer overlast. Het enige wat men heeft gepresteerd is de overlast nog meer brengen naar het ‘buitengebied’. De Luchtruimherziening gaat proces dit voor velen hierin nog versterken ook. Daarnaast groeit de CO2 uitstoot door de luchtvaart nog gestaag verder, terwijl andere sectoren wel goed bijdragen tot de noodzakelijke vermindering ervan.

Moeten er soms eerst mensen letterlijk overlijden aan een hartstilstand?

Uw roep om steun is volkomen terecht!