Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Stemadvies ORS-bewoners Schiphol 500

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 813 
|
 bewonersomgevingschiphol.nl 
logo_ORS.jpg

Stemadvies ORS-bewoners Schiphol500

Maandag 6 maart 2017

Bewoners Omgeving Schiphol adviseren om bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen te stemmen op partijen die de groei van Schiphol binden aan strikte voorwaarden. Die voorwaarden betreffen niet alleen de afspraken in het Aldersakkoord van 2015 maar ook klimaatdoelstellingen. De keuze tussen economie of milieu is een valse tegenstelling.

Begin februari 2017 heeft de bewonersdelegatie in de Omgevingsraad Schiphol (ORS) een Petitie (leeshier) aan de Tweede Kamer aangeboden over de ontwikkeling van Schiphol. Aanleiding was dat Schiphol veel sneller groeit dan is afgesproken, terwijl de beloofde hinderbeperking ver achter blijft. Daarmee voldoet Schiphol niet aan het overeengekomen beginsel “Ontwikkeling in balans met de omgeving”. Achtergrondinformatie daarover is te vinden in het artikel Milieuwinst Schiphol is uit de lucht gegrepen (Lees hier).

Om te laten zien hoe de politieke partijen staan ten opzichte van dit vraagstuk heeft de ORS-bewonersdelegatie een Stemadvies Schiphol500 (Lees hier) opgesteld. Dit advies is gebaseerd op informatie ontleend aan verkiezingsprogramma’s, stemgedrag, indienen/ondersteunen van moties, stellen van kamervragen en interviews. Kortom, niet alleen beloften voor de toekomst maar ook resultaten uit het verleden. Dit leidt tot een rangschikking van de politieke partijen naar de mate waarin Schiphol mag groeien, ingedeeld in drie groepen: zij die Schiphol hoe dan ook willen laten groeien, zij die vinden dat dit alleen mogelijk is onder strikte voorwaarden, en partijen die vinden dat Schiphol helemaal niet mag groeien. Op basis hiervan kan iedereen een verkiezingspoll invullen.

Bekijk bericht op "bewonersomgevingschiphol.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Nu beseffen: HET KOMT ER NU OP AAN !

Geplaatst door Bert Haandrikman uit Nieuw-Vennep

Schiphol in zee! Stem forum voor democratie!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Ha, Ha Forum voor Democratie .. 2 zetels , Daar winnen we de oorlog niet mee .

Peiling : Groen Links 19 zetels (20 ?) en CU 6 zetels zijn de partijen die GEEN groei van Schiphol meer toestaan. SP en SGP (verrassing zijn ook zeer kritisch en de laatste Tegen groei

Zeer slecht scoren : PVV, VVD, CDA ,
Geplaatst door anoniem

Een centrum links cabinet is mogelijk,
dat zou dan pvda/d66/cda/groen links/sp moeten worden,5 partijen is wel veel en dit zal geen gemakkelijke formatie worden. De sp is een stuk gematigder geworden in haar standpunten (helaas) en is zou misschien nu wel geaccepteerd worden als regerings partner.
Dat de vvd gaat regeren lijkt echter meer waarschijnlijk,de grootste partij heeft in het verleden vrijwel altijd deelgenomen aan de regering.
vvd/d66/cda zitten al relatief dicht tegen een meerderheid aan. De meerderheid zou dan moeten komen van ofwel de pvda of de kleine christelijke partijen. Voor met name de pvda lijkt dit onaantrekkelijk met het oog op de toekomst,het geeft zijn positie als grootste partij op links dan definitief over aan groen links. De kleine christelijke partijen lijken een reele optie. Groen links zie ik aan dit cabinet niet deelnemen. Men kan het doen maar zal dan bij de volgende verkiezingen stevig afgerekend worden op het rechtse beleid,analoog aan wat de pvda is overkomen.

Heb toch wel mijn twijfels bij de peilingen,20 zetels voor het cda. Als ik buma zie op tv dan lijkt mij dit bijzonder onwaarschijnlijk, de lijstrekkers van de kleine christelijke partijen komen een stuk beter over. Misschien dat de christen unie het cda op termijn voorbij streeft,zoals dat nu ook lijkt te gebeuren op links met de pvda en groen links.

We gaan het zien, spannend!

Geplaatst door anoniem

39 zetels verlies voor het rechtse beleid van de afgelopen 4 jaar. En na de verkiezingen gaat exact hetzelfde beleid voortgezt worden.

fenomenaal.

Geplaatst door anoniem

Oh oh wat zijn we er weer allemaal druk mee. Roepen en klagen vanaf de bank en op BAS. Er verandert niets door deze site! HELEMAAL NIETS.

Geplaatst door anoniem

Heeft u dan een suggestie voor wat wij kunnen doen?

Geplaatst door anoniem

Ook het geven van je mening en observaties kan niet meer zonder mensen ernstig te ergeren.
Ik zou u graag willen vragen:ervaart u zelf overlast van vliegtuigen? En indien nee,waarom komt u dan op deze website? Ook heeft u het over commentaar vanaf de bank. Nog een vraag:hoeveel belasting heeft u tot nu toe in uw leven betaald, en is dit meer dan ik heb betaald? Ik betwijfel het sterk.
Maar goed,ik wil dit gevecht absoluut niet aangaan dus u heeft gewonnen. Mij zult u hier niet meer zien of horen posten.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Anoniem: Een linkse regering met het CDA (Voor groei van schiphol..) zal en kan er niet komen
En: Deze waardevolle website levert een bijdrage ter informatie, nb via VRIJWILLIGERS ! Dat u zo veelbelasting betaalde heeft NIETS te maken met mensen die grote overlast hebben door dat Megalomane Schiphol , Wel als ze rechts stemden ! Ik ben benieuwd of we u hier nog terug zien. Dat schreef u al meedere malen, Wel Veel sterkte in uw nieuwe woonomgeving . Velen zijnniet in staat tot verhuizing . Ik deed dat al in 1998 toen desituatie onder de Buitenv baan onhoudbaar werd . Op deze manier houd ik het emotioneel vol Vz te zijn van onze ruim 3000 leden in deze regio, en er komen er dagelijks nieuwe bij.