Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Stelling: Vervolgonderzoek naar ultrafijnstof stelt gerust

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1263 
|
 dichtbij.nl/haarlemmermeer 
hv_overig_1504.jpeg

Stelling: Vervolgonderzoek naar ultrafijnstof stelt gerust

Door Walter van Polanen, Dichtbijredacteur

Er komt een vervolgonderzoek naar de mogelijke schade door ultrafijnstof in de omgeving van luchthaven Schiphol. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma de Tweede Kamer laten weten.

Het RIVM heeft al in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoek gedaan in de omgeving van Schiphol naar de eventuele schade door de uitstoot van ultrafijnstof door de luchthaven.

Volgens Dijksma laat het onderzoek zien dat de sterftestatistieken in de omgeving van de luchthaven niet afwijken van de rest van Nederland. Om iedere onzekerheid weg te nemen, adviseert het RIVM echter een uitvoerig vervolgonderzoek. Het nieuwe onderzoek, dat zich vooral richt op omwonenden, moet in 2020 klaar zijn.
De stelling van deze week: Vervolgonderzoek naar ultrafijnstof stelt gerust.


Stelling

Er komt een vervolgonderzoek naar de mogelijke schade door ultrafijnstof in de omgeving van luchthaven Schiphol. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma de Tweede Kamer laten weten. Het RIVM heeft al in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoek gedaan in de omgeving van Schiphol naar de eventuele schade door de uitstoot van ultrafijnstof door de luchthaven. Volgens Dijksma laat het onderzoek zien dat de sterftestatistieken in de omgeving van de luchthaven niet afwijken van de rest van Nederland. Om iedere onzekerheid weg te nemen, adviseert het RIVM echter een uitvoerig vervolgonderzoek. Het nieuwe onderzoek, dat zich vooral richt op omwonenden, moet in 2020 klaar zijn. De stelling van deze week: Vervolgonderzoek naar ultrafijnstof stelt gerust.

Resultaat (stand 28-04-2016 10:00 uur)
In totaal hebben 14 bezoekers zijn/haar stem uitgebracht.
Eens 14%
Oneens 86%

Stemmen kan hier .

Bekijk bericht op "dichtbij.nl/haarlemmermeer"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

4 jaar voor dit onderzoek.
Men neemt de tijd.
In 4 jaar kan je iemand vanaf nul opleiden om dit onderzoek te doen,misschien doen ze dat ook wel en is dat de rede dat het 4 jaar duurt.

Geplaatst door anoniem

laten we eerlijk zijn, het is toch absurd dat dit 4 jaar duurt?
Dit is bewust de zaak traineren door de minister.
Doe het hele onderzoek dan niet. 4 jaar is een hele kabinets periode verder. de huidige minister is dan niet eens meer verantwoordelijk. Dit onderzoek kan je in 6-12 maanden doen.
Het is een schijn onderzoek en men hoopt dat we het over 4 jaar vergeten zijn.
Ronduit walgelijk

Geplaatst door Erwin von der Meer uit castricum

Studeren kost geen geld. Komt tijd komt raad. Tom Poes verzin een list, enz enz enz.