Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Start campagne Eerlijk Over Vliegen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1027 
|
 Natuur en Milieufederatie Noord-Holland 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-51-27.jpg

Groslijst Schiphollen Top-10 weerlegt onwaarheden in luchtvaartdebat

ZAANDAM 23 maart 2018 – Vandaag start Eerlijk Over Vliegen, een campagne van De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland in samenwerking met tientallen lokale bewonersgroepen, de 12 provinciale Milieufederaties en Natuur & Milieu. De campagne heeft als doel de klimaat en gezondheidsschade van de luchtvaart te verminderen. Daarnaast heeft de campagne als doel om eerlijke en transparante informatie te leveren voor de besluitvorming over de toekomst van de luchtvaart.

Als aftrap van de campagne bespreken vandaag ruim honderd vertegenwoordigers van bewonersgroepen, milieuorganisaties en wetenschap tijdens het symposium Eerlijk over vliegen de groslijst Schiphollen Top-10. Deze is opgesteld door de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland (MNH) en heeft als doel om onwaarheden op het gebied van luchtvaart te weerleggen en mythes te ontkrachten.

Sijas Akkerman, directeur van de MNH: “De komende maanden gaan we de groslijst Schiphollen Top-10 aanvullen en aanscherpen. Omdat we willen dat de besluitvorming over wel of geen groei van de luchtvaart in Nederland zo objectief mogelijk plaatsvindt. En vooral ook om de klimaat-, milieu- en gezondheidsschade van vliegen te verminderen. Bovendien zijn we vooral benieuwd hoe de Top 10 van alle Nederlanders er uitziet. We staan open voor feedback.”

Met Schiphollen, een term geïntroduceerd door Pieter Winsemius, wordt bedoeld:
1) Het maken van afspraken waarvan de overheid weet dat ze die niet na kan komen;
2) Het gebruiken van ondeugdelijke rekenmodellen om bijvoorbeeld de geluidshinder vast te stellen;
3) En het uit de weg gaan van de grote maatschappelijke uitdagingen – zoals klimaatverandering – door valse argumenten te gebruiken.

“Het aanzwengelen van de maatschappelijke discussie lijkt nu al succes te hebben”, aldus Akkerman. “Inmiddels pleiten de CEO van Schiphol en KLM ook voor reizen met de trein in plaats van het vliegtuig naar bestemmingen dichtbij. En ook KLM directeur Inka Pieter erkende onlangs publiekelijk dat CO2 compensatie geen oplossing biedt voor de klimaatimpact van de luchtvaart.”

Website: Eerlijk over vliegen

Bekijk bericht op "Natuur en Milieufederatie Noord-Holland"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

“Het aanzwengelen van de maatschappelijke discussie lijkt nu al succes te hebben”, aldus Akkerman. “Inmiddels pleiten de CEO van Schiphol en KLM ook voor reizen met de trein in plaats van het vliegtuig naar bestemmingen dichtbij. "

Hallo even kritisch nadenken!
De korte vluchten (de slots) die worden beëindigd, worden omgezet in verre vluchten met grote vliegtuigen waar meer op verdiend kan worden en laten dit nu juist dit soort vluchten erg veel meer CO2 en andere levensbedreigend rotzooi uitstoten. Nog verder van huis!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Wat een lariekoek van de Schiphol Stropdassen die ondertussen de Haagsche Pluche heeft geïmponeerd met allerlei listige trucjes en berekeningen om maar meer vluchten te op Schiphol te krijgen.

De Haagsche Pluche die het helemaal niet belangrijk vindt of de burger nou ziek word van die herrie en uitstoot.
De Haagsche Pluche interesseert het geen ene moer dat het klimaat er aan gaat.

Het gaat helemaal niet de goede kant op. Dreiging van meer nachtvluchten, uitbreiding van vluchten naar regio vliegvelden en dan ook nog de dreiging van een extra vliegveld in zee.
Als we denken dat Schiphol minder vluchten gaat verwerken door deze verplaatsing dan hebben we het mis.
Herrie en uitstoot zal alleen maar erger worden want de vervangers van de zg ‘pretvluchten’ zijn nml de trans-Atlantische en Aziatische vluchten met grotere en zwaardere motoren.

En dit tegenhouden? Maak je maar geen illusies, de Haagsche Pluche heeft in de vorm van Buma (CDA) al laten weten dat uitbreiding geen enkel probleem is.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

@ Michel: Dat BUMA net zo erg is als zijn eerdere trawanten: Eurlings, Carla Peijs, e,a weten we nu dus ! Maar ik was er bij te Utrecht, Ca 150 deelnemers ! Bijzonder goed georganiseerd door MF NH en St. N & M . die al lang waren afgehaakt . Nu is het MOMENTUM ! Daar helpt waarschuwen zeker bij, maar NIET GESCHOTEN IS ALTIJD MIS ! Dus enig enthousiasme graag !