Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Staatssecretaris Snel: ‘Vliegtaks komt er hoe dan ook in 2021’

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 698 
|
 Radio 1, 31 mei 2018 
tb_vliegtuig_PH-BGK.jpg

"Het kan niet zo zijn dat mensen over benzine wel belasting moeten betalen, maar voor de vervuiling van een vliegtuig niet", zegt staatssecretaris Menno Snel van Financiën. Daarom komt er hoe dan ook een vliegtaks in 2021. "In de tussentijd gaan we bedenken wat de beste oplossing is. Ik wil het liefst een gezamenlijke, Europese vliegtaks. Als dat niet lukt kunnen we besluiten om belasting te hebben op basis van uitstoot of geluidsoverlast. En als dat niet lukt komt er een ordinaire taks op het vliegticket. Die vliegtaks komt er, hoe dan ook." Deze zomer informeert de staatssecretaris de Tweede Kamer hierover.

Belastingdienst onder curatele


De reorganisatie van de belastingdienst komt waarschijnlijk onder extra toezicht van de Tweede Kamer te staan. De staatssecretaris zei in 1 op 1 dat hij er geen bezwaar tegen heeft als de Kamer dat als een groot project gaat beschouwen. Dat betekent feitelijk dat de reorganisatie van de fiscus onder verscherpt toezicht van de Kamer komt te staan. Eerder zei minister Hoekstra dat hij dat met de staatssecretaris zou gaan bespreken. Snel: "Als de Kamer wil meewerken, dan heb ik daar geen bezwaar tegen. Alles wat helpt om de Belastingdienst op orde te krijgen ben ik voor."

Personeelstekort


De belastingdienst kampt nog altijd met een groot personeelstekort. Ook staan er nog 2500 mensen op het punt om te vertrekken. "Op dit moment hebben we zo’n 1500 vacatures uitstaan. We zijn hard aan het werven en ga er van uit dat we voor het einde van het jaar het gat hebben gedicht", aldus Snel.

Bekijk bericht op "Radio 1, 31 mei 2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door E.H. Schotker. uit Castricum

Komt er dan ook vliegtaks op de militaire luchtvaart? Hoeveel CO2 stoot de militaire luchtvaart uit?
Hoe groot is de klimaatverandering en milieuvervuiling van het militaire bedrijf? Dat komt nergens ter sprake. Ook niet in de wereldwijde klimaatonderhandelingen.