Platform Vlieghinder Kennemerland
 

SP stelt vragen over ontbreken bewonersavond Rotterdam The Hague Airport

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 122 
|
 gouweijsselnieuws.nl 
me_vliegtuig_IMG_2023.jpg

De fractie van de SP heeft schriftelijke vragen gesteld na een artikel op deze nieuwssite over het ontbreken van een bewonersavond over het nieuwe luchtvaartbesluit omtrent Rotterdam The Hague Airport.

De SP is verbaasd over de uitspraken die de medewerker van het projectbureau Luchthavenbesluit heeft gedaan dat er geen bewonersavond komt maar dat de inspraak komt via de volksvertegenwoordiger in de rol van de wethouder. Baas is van mening dat een wethouder geen volksvertegenwoordiger is en wil weten hoe het college hier tegen aankijkt en stelt de volgende vragen:

1. Waarom organiseert Zuidplas geen inwonersavond?
2. Gemeentes als Rotterdam, schiedam en Lansingerland maken gebruik van bewonersvertegenwoordig tijdens deze infoavonden. Is er een reden dat Zuidplas vertegenwoordigd wordt door de wethouder en niet door inwoners van Zuidplas?
3. Welke wethouder gaat dit doen?
4. Is het college het met de SP eens dat inwoners in Zuidplas betrokken zouden moeten worden bij deze infoavonden en het daarbij behorende participatietraject?
5. Hoe gaat de wethouder informatie verzamelen zodat de inbreng ook werkelijk door inwoners van Zuidplas ingebracht wordt?
6. Hoe koppelt de wethouder de uitkomst van deze infoavonden terug naar de inwoners van Zuidplas?
7. Is het college het met mij eens dat de term volksvertegenwoordiger niet van toepassing is voor een wethouder?

De gemeente Zuidplas heeft eerder al een zienswijze ingediend tegen de ontwerpvoorkeursbeslissing luchtruimherziening net als de gemeente Gouda en Waddinxveen. Het luchtvaartbesluit waar de commotie over is ontstaan is een vervolg op deze beslissing. Inwoners van Rotterdam, Lansingerland en Schiedam zijn wel door hun gemeente gevraagd op een bewonersbijeenkomst. In 2020 kwamen er meer dan 1000 klachten over vliegtuigen uit Zuidplas en Waddinxveen.

Bekijk bericht op "gouweijsselnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Door burgers slim buitenspel te zetten en te laten vertegenwoordigen door een wethouder, die ingeseind wordt door zijn politieke partij, kan de overheid met de sector het spel gemakkelijk winnen en zijn zin doordrukken. Zeg maar: MRA 2.0 in het klein! De winners zijn de aandeelhouders en de vliegtuigbobo’s. De verliezers zijn de omwonenden.

Ingediende zienswijzes kun je immers gewoon naast je neer leggen.

Dit is de bedrijfs- en overheidscultuur anno 2021. Ergo: niets geleerd van het verleden of van de kritiek (Omtzigt).