Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Slimme ramen moeten geluidsoverlast Schiphol verminderen

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 480 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 11-11-2021 
Schiphol_klimaatactie_191214_WP_7632.JPG

ZWANENBURG - Startup DeNoize gaat slimme geluidswerende ramen testen in een woning in Zwanenburg, onder de rook van Schiphol. Het bedrijf doet onderzoek naar de effectiviteit van de technologie, die geluidshinder van vliegtuigen moet matigen maar ‘positieve geluiden’ zou moeten behouden.

Tijdens het onderzoek in Zwanenburg worden geluidsmetingen gedaan in een bestaande woning met verschillende soorten ramen, namelijk de bestaande ramen, extra geïsoleerde ramen zoals dikker glas en de bestaande ramen met DeNoize-technologie. Onderzocht wordt in welke mate geluidsoverlast kan worden verminderd door een combinatie van metingen met daadwerkelijke en nagebootste omgevings- en vliegtuiggeluiden.

Ongeveer driekwart van het geluid dat mensen binnenshuis ervaren, komt hun woning binnen via ramen. Eerder labonderzoek wees uit dat de technologie het grootste deel van buitengeluiden kan tegenhouden, zoals dat van passerende vliegtuigen, vrachtwagens of treinen. De slimme ramen behouden geluiden die mensen als positief ervaren, zoals vogelgeluiden. De technologie kan gezien worden als ‘active noise cancelling’ headphones voor een gebouw.

“We verwachten veel data te verzamelen, zodat we inzicht krijgen hoe we geluid zoveel mogelijk buiten kunnen houden”, aldus Aman Jindal, de baas van DeNoize. Het bedrijf wordt in de test ondersteund door Stichting Leefomgeving Schiphol en de Schiphol Group.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 11-11-2021"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Opgesloten in je huis, zoiets als een gevangenisstraf. Wat ze al niet bedenken om tocht te kunnen groeien en, daar komt ie, toch de luchtvaart te kunnen laten groeien.
Minder geluidsoverlast is alleen te realiseren door veel minder te vliegen!

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Correctie op bovenstaand bericht.
Met de eerste keer groeien bedoel ik de woningbouw.

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

En voor hen met een tuin die ook de behoefte voelen om daar daadwerkelijk gebruik van te maken zijn er akoestische zonnepanelen en parasols, geluid neutraliserend klimop en natuurlijk het hoog intelligente geluidsabsorberende gazon. Daarnaast de lucht verfrissende vijver fontein en de uit de mijnstreek afkomstige zelfreinigende roet orchidee. Zo ziet u maar weer, voor alles is een oplossing in het spel zonder grenzen. Kom uit die slachtoffer rol, geniet van dit gave landje, en begin in oplossingen te denken ;o)