Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Shell, NAM, Schiphol en andere bedrijven financierden negen jaar een klimaatscepticus

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 593 
|
 welingelichtekringen.nl 
Euro_banknotes.png

Door Gerard Driehuis

Nederlandse multinationals betaalden tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden aan de prominente klimaatscepticus Frits Böttcher (1915-2008). Het expliciete doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat onthult Follow The Money. Lees hier.

Met het geld zet Böttcher een internationaal netwerk van klimaatsceptici op. Ook produceert hij meerdere rapporten, boeken en opinie-artikelen. Daarin schrijft hij bijvoorbeeld dat het broeikaseffect niet bestaat, en dat CO2 niet gevaarlijk, maar juist ‘goed voor planten’ is. Het zijn argumenten die nog steeds rondzingen, bijvoorbeeld bij Forum voor Democratie

Onder de bedrijven die meebetaalden zitten de NAM, Gasunie, Texaco, de Vereniging van Nederlandse Aardolieproducenten (VNA), Schiphol en de Duitse chemiereus Bayer.

De hele lijst:

AkzoNobel, Amoco, ANWB, Bayer, Bovag, DSM, Fluor Daniel, Foundation BBMB, Gasunie, Hoogovens/Tata Steel, IISI, ING, KLM, Lions Club, Mabanaft, NAM, Pakhoed (Vopak) Schiphol, SEP, Shell, Texaco, ThyssenKrupp en VNA.

Een deel van de bedrijven en organisaties erkent tegenover FTM betaald te hebben

Bron(nen): FTM

Bekijk bericht op "welingelichtekringen.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Alweer een reden om KLM nu eens flink te pakken te nemen!

Geplaatst door Michel uit IJmond

Ik las dit vandaag in diverse media en als deze bedrijven zich aan dit schuldig hebben gemaakt kan het niet anders dat de verantwoordelijke directies, besturen, commissarissen zich gerechtelijk verantwoorden.


Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Als verantwoordelijke directies etc. zich hiervoor gerechtelijk zouden moeten verantwoorden, dan kan je het hele bedrijfsleven en de gehele politiek wel voor het gerecht dagen. Deze gang van zaken IS namelijk het bedrijfsleven en IS de politiek.

Geplaatst door Sara uit Amstelveen


Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Ik vond het een interessant en illustratief artikel. Het laat goed zien hoe de bestuurlijke elite en topmensen in het bedrijfsleven in dit land te werk gingen (en nu nog gaan).

De boodschap is: vertrouw belanghebbenden niet.

Geplaatst door Harry uit Heiloo