Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schultz sluit Schiphol als volgende stap niet uit

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1472 
|
 telegraaf.nl (11-04-2017) 
Schiphol_vertrekhal_DSC_3279.JPG

Demissionair minister Schultz van Haegen (infrastructuur) sluit Schiphol niet uit als een vervolgstap in haar carriere.

Dat zegt de VVD-bewindsvrouw in reactie op vragen van De Telegraaf. In de luchtvaartkringen doet sinds vorige week weer het gerucht de ronde dat de demissionair minister de nieuwe president-directeur van Schiphol wordt. "Ik sluit niets uit", zegt Schultz. "Ik weet nog niet wat ik ga doen. Er zijn wel duizenden banen die men geschikt acht voor mij, van het Internationaal Monetair Fonds tot nu weer Schiphol".

Afkoelingsperiode

Vorig jaar ging al eerder de ronde dat Schultz van Haegen de huidige topman Jos Nijhuis van Schiphol op zou volgen. Nijhuis is onlangs, tegen zijn eigen beleid in, voor twee jaar herbenoemd. Daarmee wordt de afkoelingsperiode van Schultz van Haegen precies overbrugd.

Vorig jaar zei Schultz in de Tweede Kamer dat ze niet gevraagd en niet benaderd was voor de functie van Schiphol-baas op vragen van GroenLinks. Dat was echter voordat de herbenoeming van de huidige president-directeur bekend werd.

"Tot half maart had ik het druk met de campagne. Nu heb ik tijd om na te denken over mijn volgende stap. Mijn liefde ging de afgelopen tijd uit naar het water", zegt de demissionair minister.

Draaideur

Een overstap van de politiek naar het bedrijfsleven wordt als onwenselijk gezien, hoewel Schiphol een staatsdeelneming is. Drie jaar geleden kapittelde de Europese Commissie Nederland nog in een corruptieonderzoek nog over de 'draaideur' van politiek naar bedrijfsleven. Daarbij gaf de commissie de overstap van verkeersminister Camiel Eurlings naar luchtvaartmaatschappij KLM als voorbeeld. Hoewel Schultz van Haegen het luchtvaartdossier in de afgelopen jaren heeft uitbesteed aan de staatssecretarissen op haar ministerie, is ze wel eindverantwoordelijk voor het beleid.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl (11-04-2017)"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Dat zou alweer een drama betekenen. Schultz van Haegen , net als haar VVD partijgenote Jorritsma, deed van alles om schiphol te laten groeien. Zo was er de vorige stelselwijziging in 2002 (Oud min Netelenbos) De Eerste Kamer deed 9 mnd over de behandeling van de nieuwe wet (van 300 naar 35 Handhavingspunten..! In de Tweede Kamer jaste Netelenbos de wet geruisloos door de Tweede Kamer, omdat iedereen zich bezig hield met de ramp in de VS (Twin towers ) Uiteindelijk stelde de Eerste Kamer na veel gedonder demotie Baarda op. Als Netelenbos deze niet zou accepteren, zou de wet worden verworpen. De Motie Baarda: De Buitengebieden dienden ook bescherming te krijgen. Netelenbos kon niet veel meer, dan accepteren. Vlak daarna volgde Stas Schultz haar op. Ze vertikte het ruim 2 jaar om de motie uit te voeren. Ze moest voor een mondeling gesprek komen , en werd gedwongen de Motie toch uit te voeren... (Intussen maakte ze fikse ruzie met Prof Guus Berkhout, die ook zijnrug recht hield en zijn opdracht terug gaf met zijn 7 koppige Comm. Deskundigen Vliegtuiggeluid . Zijn opvolger drs Huib Eversdijk adviseerde : Er dienen 95 Handhavingspunten bij te komen. Maar Schultz en oud CDA minister Peys zochten een uitweg: De laatste benoemde Hans Alders tot regievoerder : de Moitie Baarda verdween in de Lade .. en Hans kreeg wederom steun van ene CDAer Camieltje Eurlings,.... die de lijn Groei en nog eens Groei van Schiphol wederom door dik en dun op een manipulatieve manier. Het wordt tijd voor maatregelen, waarmee Schiphol wordt aangepakt ! We zijn zeer benieuwd ...!

Geplaatst door marianne uit castricum

Het verbaast me niets dat deze vrouw met haar omslachtige nietszeggende zinnen om alles goed te praten wat krom is. Mevrouw Jorritsma heeft deze vrouw in haar Partij gehaald. Nu laatstgenoemde heeft de NS naar de " kloten" geholpen en Mevrouw Schultz gaat verder in haar megalomane denken en grootheid van zichzelf om toch maar van 10.00 tot 17.00 te werken of is deze vrouw een thuiswerker? Maar kan niet anders opmerken dan dat de huidige directeur, ooit PWc het handig heeft gespeeld.( in 1990 stond dit bedrijf als een oerconservatief bedrijf wat al haar rapporten ( keurig ) de rode lijn volgt van RvB en aandeelhouders ) Laten we ervan uitgaan dat deze handigheid slim is maar Schiphol zal op een gegeven moment tot een minimum teruggebracht zijn vanwege zijn vervuiling, zijn smerige belangenverstrengelingen, zijn schofterige manier van handelen tegenover burgers en het crinminele dedain van een partij waar nog nooit zoveel corruptie en fraude is voortgekomen. Maar de leden en de stemmers van op deze Partij zijn hun tuin aan het opleuken, de randjes van het gazon strak maken, geen onkruid, de perkjes schoon etc en zo gaat Nederland ten onder aan lafheid, zoveel lafheid, zoveel lafheid dat het onbegrijpelijk is dat deze partijleden nog andersdenkenden in de ogen durven kijken. Neem de Grave, al 40 jaar bevuilt hij het Politieke domein met zijn hebzucht, de man die in Amsterdam werd genoemd als de duivel, die iedereen voor 1 cent zou verkopen aan vijand. Goed deze Partij gaat door en zal ieder levend soort vergiftigen, ook onze trots Schiphol.

Mijnheer Griese zijn commentaar is intelligent en veelzeggend duidelijk.

Geplaatst door marianne uit castricum

Inderdaad Netelenbos was niet beter maar ongehoord grof ( lettend op haar taalgebruik en vooral op haar mimiek ) ) tegenover de inwoners.Een pion van het Departement toendertijd. De bouw van de Polderbaan was slecht, verkeerd, de verkeerstoren werd zonder de gerechtelijke procedures gewoon gebouwd. De huidige CEO is geen haar beter dan Mevrouw Schulz ( in vergelijk Netelenbos heeft mevrouw Schulz geen mimiek, maar wel een echtgenoot die ooit wat vervelend in het nieuws is gekomen ).
Het is dapper dat inwoners, deskundigen, wetenschappers zich nog steeds inspannen om recht
te krijgen over hun privaatdomein.
Mevrouw Schultz gaat net zoals Koninging AchterBax op een troon zitten waar zij niet capabel in is. Wel in " pappen en nathouden".

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

De echtgenoot van Melanie Schultz heet Haro Schultz van Haegen en werkt nu bij advocatenburo Vondel in Amsterdam. Melanie en Haro kenden elkaar al vanuit hun middelbare schooltijd en waren als twee duifjes trouw aan elkaar. Dit heerschap had inderdaad belangverstrengelingen bij het Ministerie van I&M, waar vrouwlief ook werkte. Zijn firma KIWA had een miljoenen contract met het Ministerie. Vrouwlief stelde zelf de tarieven vast waar manlief zijn zakken mee kon vullen. Uiteindelijk heeft Haro SvH KIWA voor miljoenen verkocht. Z.g. was Teflon Mark bij de formatie in 2012 op de hoogte, maar toch. Schultz is tweemaal naar de Kamer geroepen om uitleg te geven. In eerste instantie weigerde zij. Geflankeerd door haar grootste politieke vriend Teflon Mark vond zij dat maar stemming in de Kamer gemaakt werd. In de tweede zaak belangenverstrengeling verkreeg Haro Schultz van Haegen verbonden aan de firma Ticardo subsidies van het Ministerie van vrouwlief voor adviezen inzake turbines in de Afsluitdijk. Ook daar moest zij verantwoording voor afleggen. Tweede keer de fout in.
Melanie kwam er goed mee weg en had tot nu vrij spel van VVD en de salonsocialisten van de PvdAdieu voor het neoliberale asfalt- en luchtvaartbeleid. De rest van NL is de pineut en de VVD corruptiemachine zal onder Rutte III verder ondergronds voortwoekeren. Het motorblok met het ultraconservatieve CDA en kontendraaiers van D66 zullen het wel gaan gedogen. Groenlinks doet er verstandig aan zeer kritisch te kijken naar de eindrapportage van Schippers. Want in deze christen-liberale stinkbak verlies je zo tweederde van je zetels.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Belangenverstrengeling is een strafbaar feit in Nederland.
De Schipholgroup en de Nederlandse Staat, maken zich al jaren schuldig aan onderlinge belangenverstrengeling.
Daar waar de Staat zich bemoeit met de bedrijfsvoering van een onderneming, gaat er zich een haantjes-gedrag cultuur ontwikkelen van het ergste soort en geldt er voor de betrokkenen nog maar 1 ding: zoveel mogelijk geld schrapen c.q. wegsluizen.
Dat dit de feitelijke zuivere politiek, doodziek maakt, is reeds zichtbaar met de megalomane projecten die al ten onder gegaan zijn.
Zo niet Schiphol: de kip met de gouden eieren en een opstap voor politici die of uitgekakt zijn of een droombaan in de wolken verwachten.
Persoonlijk ben ik nooit een fan van ´Truus asfalt´ (Melanie Schultz- van Haegen) geweest, maar dat terzijde.
De constructie tussen de Nederlandse Staat / Schipholgroup is een onwenselijke, daar de bevolking het slachtoffer is en de verantwoordelijken de dans ontspringen.
Hopelijk ondergaat Melanie hetzelfde als de toenmalige kroonprins, Camiel Eurlings..........

Geeft het tenminste nog een beetje voldoening.

Geplaatst door Marianne uit Castricum

Michiel, de PVDAieu is inderdaad Adieu vanwege hun huidige koers om het niet over het verleden maar over de toekomst te hebben. Het beleid is toekomst, nogal wiedens want
het verleden van deze Partij is verraad, wantrouwen en onbetrouwbaarheid. Zowel Samson en Asscher zeggen ook nogeens, het volk ? begrijpt het niet.Nogmaals wat een dedain en minachting over de bewoners. Weet u, de leden van deze Partij begrijpen de intelligente
Inwoners niet die niet in machtsblokken denken maar in welzijn voor alle medelanders. Wat heeft dit nu met de nieuwe CEO te maken? Tja, zal best wel, intelligent zijn maar heeft volstrekt geen feeling met milieu, met mensen die in het het niet redden, met 2 miljoen kerosine tanken zonder belasting. Begrijpt de burger het dat zo' n vervuilend bedrijf in consumptisme, grootheidswaan, onderdrukking in samenleving en de vervuiling in de media, die alles om Mevrouw Schultz goed breidt. Een vrouw die ooit tegen een hoge ambtenaar heeft gezegd, jaren geleden:" dat het Ministerie zich heeft vergist in het verzet en de overlast van de geluidshinder". Tja, leven die mensen wel als ze dit vertellen tegen intelligente mensen ?

Geplaatst door Marianne uit Castricum

V.O.S. ben het met u eens. Asfalt Truus heeft heel veel overhoop gehaald maar ook Mijnheer Remkes van Provinciale Staten. Geld geven aan Gemeenten waar de de drek glijdt als een glijmiddel in de zakken van verkeerde altijd maar verkeerde bedrijven met hun projectontwikkelaars en bedienden zoals asfaltbloemen zoals makelaars etc.
Goed Truus heeft gewoon zonder sollicitatie een nieuwe baan terwijl miljoenen zich moeten voorbereiden voor een baan als ZZ'PPer zonder contract etc maar Truus zit zogenaamd op rozen binnen een Partij die heeft die heel goed heeft gekeken naar Amerika. Verraad door Partijen met de treurige achtergrond. Dit alles in tegensteling met het in evenwicht samenleven, verantwoordelijk zijn voor biljoenen andere soorten, met de oceanen, met stratosfeer, toposfeer etc. Het geld telt en dat is toch wel erg armoedig in onze samenleving.