Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schipholtopman Jos Nijhuis vertrekt in het heetst van de strijd

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 712 
|
 Trouw, 8 juin 2018 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-58-54.jpg

Nee, dat Schiphol wel door kan groeien naar 600.000 starts en landingen per jaar, dat zegt Jos Nijhuis niet meer. De topman van Schiphol durfde gisteren bij zijn afscheidsreceptie nog wel te zeggen dat het er meer kunnen worden dan 500.000, het huidige vliegplafond van de luchthaven. Maar dat zei hij heel voorzichtig.

Hij weet ondertussen dat het strooien met dat soort getallen heel verkeerd kan vallen in de felle discussie die wordt gevoerd over de groei van de luchtvaart. En hij weet dat alles gaat afhangen van de milieueffectrapportage van Schiphol, waar voor- en tegenstanders van groei reikhalzend naar uitzien. Voor de zomer zou dit rapport, dat inzicht moet geven in hoeveel milieuwinst er is geboekt door de inzet van stillere vliegtuigen, moeten verschijnen. De publicatie zat al veel eerder in de planning, maar fouten in de milieueffectrapportage van luchthaven Lelystad maakten het noodzakelijk om ook de rapportage van Schiphol te herzien.

Lees verder in Trouw.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Ja 600.000 vluchten moet makkelijk kunnen, dat is namelijk maar gemiddeld 1.643 vluchten per dag. Waar zeuren die bewoners nou om toch...?