Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol’s 5-P baan richting mainport

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1450 
|
 B. Blom 
tb_verkeerstoren_schiphol_.jpg

In 1995 schreef B. Blom in zijn scriptie: "De besluitvormingsprocedure rond Schiphol is omstreden. Het is met dit soort grote projecten vaak moeilijk om iedereen naar de zin te maken, maar het Mainportplan Schiphol lijkt eerst tot in detail uitgewerkt te zijn om het daarna 'betroffenen' door de strot te duwen, alle formele inspraakronde's ten spijt."

Wat is er sindsdien veranderd?

Bekijk of download het gehele artikel 'Schiphol’s 5-P baan richting mainport'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Het was een verrassing deze scriptie recent te hebben gevonden in het ouderlijk huis van de Auteur. Vele feiten waren ons al bekend, en liggen nu in vele artikelen in bananendozen op zolder. De charme van deze m.i. zeer degelijke Scriptie is dat alle feiten, hier keurig bij elkaar werden behandeld. Op pag 45 wordt PvdA Kamerlid Rob van Gijzel abusievelijk minister genoemd, maar dat zij de auteur vergeven , van Gijzel was dan ook vaak prominent in beeld ;--))
Apart was, dat later bleek dat Kamerlid van het Riet d-66 , die de baan variant 5 G van St. Natuur en milieu afkraakte , de dochter van een piloot was.... Goed uit de verf komt ook , hoe oud PvdA VROM Min de Boer steeds weer onder het juk van Ven W dame Jorritsma VVD gemanoevreerd wordt, en VROM steeds de strijd met VenW verliest, en nu door de VVDster Schultz niet meer bestaat. Later geeft oud min de Boer ook toe: Ik had geenzin meer in deelname aan Paars II

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

II) Ik waardeer van de auteur zo, dat hij de psychologische factoren in het dossier1995 (de geheime agendas ) zo goed beschrijft. Het leest als een detective , waarvoor hij o ok vele achtergronden las of is het doorploegde (Zie zijn uitvoerige literatuurlijsten !)
Ook waarschuwt hij voor de jaren er na... Hij kreeg gelijk: de manipulaties erna waren niet van de lucht (Zie ook de dissertatie van Dr. Menno Huijs : 20 jaar manipulaties in het schipholdossier van 1990 tot 2010 ) Zelfs het parlementaire onderzoek door Comm. olv Arie Duijvensteijn , PvdA : http://www.parlement.com/id/vhnnmt7jydze/parlementair_onderzoek , kon het tij niet keren !

Hoe lang zal deze machtswellust door min I en M nog duren?