Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1116 
|
 digikrant.noordhollandsdagblad.nl 
HvS_Stop_Luchtvaartgroei_(2).JPG

Ingezonden brief.

Tientallen bewonersorganisaties rond luchthavens Schiphol hebben zich verenigd in het Landelijk Burger Beraad Luchtvaart. Samen met andere belanghebbenden maakt het LBBL-bestuur zich sterk voor een noodzakelijke sanering rond Schiphol. Daarbij gaat het om het terugdringen van geluidsoverlast en onveiligheid en het stoppen van de aantasting van onze gezondheid, leefomgeving en klimaat.

Hierbij waarschuwen wij voor enige actuele ontwikkelingen: Er worden steeds grotere toestellen ingezet om volumegroei te realiseren. Ook ligt het in de bedoeling om - via nieuwe software voor de verkeersleiding - nog dichter opeen te gaan vliegen!

Bij sanering van Schiphol kan een herschikking van middelen voor infrastructuur plaatsvinden. In de Noord- en Zuidvleugel zijn - gezien de bouwambitie - extra investeringen in infra onontkoombaar. En op dit moment slurpt Schiphol onterecht een groot deel van de beschikbare middelen voor infra op. Voor Uitgeest bij voorbeeld zou aldus een ondertunneling van snelweg A9 in beeld kunnen komen.

Volgens adviesbureau C.E. Delft is de werkelijke CO2 uitstoot bij de Schiphol Groep maar liefst 400 x (!) groter dan officieel opgegeven.

Wij zullen deze ontwikkelingen aankaarten bij het college van ben w van Uitgeest en aandacht vragen voor de rol van zowel de provincie als de Metropool Regio Amsterdam. De sanering van Schiphol dient n.l. een plek te krijgen in de agenda's klimaat en leefomgevingskwaliteit.

Namens IMpact,
Frank du Long
Uitgeest

Bekijk bericht op "digikrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Groot gelijk, het doorgedrukte model van de AEROTROPOLIS past totaal niet meer in een gezond beeld voor onze toekomst,

Google maar eens op: Aerotropolis / video's (en laat de IMPACT hiervan tot u doordringen.)