Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Schiphol zet mes in nachtvluchten, plan klap voor Transavia’

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 237 
|
 HC nieuws 
Transavia_DSC_3267.JPG

De toekomst van vakantievlieger Transavia is nog zwarter, nu Schiphol verdere stappen wil zetten met de omstreden nachtsluiting van de luchthaven, die dit het liefst eerder wil laten ingaan. Dat schrijft De Telegraaf.

Afgelopen vrijdag zijn de vrachtmaatschappijen bijgepraat over het voornemen van de luchthaven om deze helemaal dicht te gooien voor aankomend verkeer tussen middernacht en 05.00 uur, en vertrekkend verkeer tussen 24.00 uur ‘s nachts en 06.00 uur ‘s ochtends.

“Demissionair minister Harbers en Schiphol duwen maar één kant op. We snappen dat er iets moet gebeuren in de nacht, maar deze maatregel is ingrijpend voor de vracht en met name voor Transavia, dat de nacht nodig heeft. Reizigers zullen in de nacht moeten vertrekken van Düsseldorf of Brussel, omdat andere Nederlandse luchthavens ook dicht zijn”, zegt voorman Marnix Fruitema van luchtvaartkoepel Barin.

Schiphol meldde begin vorig jaar dat de nachtsluiting in de winter van 2025/2026 in zou moeten gaan. Nu wordt gesproken over een half jaar eerder, dus op 1 april volgend jaar, melden bronnen rond het overleg van vrijdag.

Bekijk bericht op "HC nieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Gedoe in de marge. Mijn nachtrust vindt plaats tussen 23:00 en circa 07:00 uur. Het blijft op deze manier een gezondheidszorg probleem.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Betekent dit dat al het nachtverkeer tot 05:00, resp. 06:00 uur wordt opgespaard? Of gaat het aantal nachtvluchten ook omlaag? Dat lees ik niets over.

Geplaatst door Cees uit Castricum

Daar hebben we in Castricum e.o. niets aan, dwz dat we dan vanaf 5 uur s’ochtend een concentratie van herrie en geluid krijgen, alles wordt dan in de nacht opgespaard om dan vanaf 5 uur in een stuk te gaan landen op de Polderbaan, kortom een maatregel wederom voor de bühne zoals gebruikelijk.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Helaas, de frequentie werd met Next Gen techniek opgevoerd tot elke 70 seconden een passage door landende toestellen. En dat past dan binnen alle veel te ruime wettelijke normen.

Reageren?

Let op! Door het plaatsen van een reactie gaat u akkoord met onze huisregels.