Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol voorlopig geen thuisbasis voor Ryanair

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1020 
|
 parool.nl 
me_vliegtuig_IMG_0717.jpg

Bron: ANP

Ryanair zet eind oktober voet aan de grond op Schiphol met vier dagelijkse vluchten vanuit Dublin, maar het is volgens de maatschappij voorlopig onmogelijk om de Amsterdamse luchthaven als thuisbasis te gebruiken.

Ambities heeft de Ierse prijsvechter genoeg maar een gebrek aan gunstige start- en landingstijden staat een stevige groei in Amsterdam in de weg. 'Voorlopig planten we onze vlag en wachten we af,' aldus topman Michael O'Leary.

Met name in de ochtenduren zijn momenteel op Schiphol geen zogenoemde slots verkrijgbaar. 'Ik moet om zeven uur 's morgens kunnen beginnen, niet pas aan het einde van de middag. Daar kan ik geen dienstregeling op baseren,' aldus O'Leary.'

Vliegtuigen heeft Ryanair genoeg om meer te doen. 'Het komende jaar krijg ik er vijftig geleverd. Daar zou ik er zo tien van op Schiphol willen inzetten,' zei O'Leary. Londen, Madrid, Barcelona en Milaan zijn slechts een aantal van de bestemmingen waar de topman ruimte ziet om het concurrenten als KLM, Transavia en easyJet met goedkope tickets flink lastig te maken.

Om wel een basis te kunnen openen op Schiphol, heeft Ryanair volgens de topman ruimte nodig voor vijftig starts en vijftig landingen, verspreid over de dag. Dan kunnen vier à vijf toestellen op de luchthaven worden gestationeerd, wat per stuk enkele tientallen directe banen zou opleveren. Met de vluchten vanuit Dublin helpt Ryanair naar eigen zeggen indirect 340 mensen op Schiphol aan werk.

Bekijk bericht op "parool.nl"

Reacties op dit bericht