Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol verwacht forse groei van aantal vluchten dit jaar

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 177 
|
 nu.nl 
vliegtickets
Vliegtickets - illustratie

Door Tom van Gurp

Het aantal vluchten van en naar Schiphol komt dit jaar waarschijnlijk uit rond de 470.000. Dat is een flinke toename ten opzichte van de 441.000 van vorig jaar. Dat meldt de luchthavenbeheerder vrijdag bij de publicatie van zijn jaarcijfers.
De luchthaven staat onder druk van omwonenden en de politiek om het aantal vluchten te verminderen. Dit moet de overlast voor de omgeving terugbrengen. Maar in 2024 lijkt een daling van het aantal vliegbewegingen er niet in te zitten.

Schiphol meldt dit jaar tussen de 460.000 en 483.000 starts en landingen te verwachten. Dat is tussen de 4 en 9 procent meer dan vorig jaar.

In de volgende jaren staat het aantal vluchten wel onder druk, meldt de luchthaven. Dit komt doordat het demissionaire kabinet stappen heeft gezet om het maximale aantal vliegbewegingen terug te brengen van 500.000 naar 460.000. Een eerste poging hiertoe is mislukt, maar het streven in Den Haag blijft om Schiphol te laten krimpen.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

De Staat en de gemeente Amsterdam willen wel als grootaandeelhouder de winst blijven pakken. Speelt men geen dubbelspel in dit dossier? Van de vliegconsument kunnen we helemaal niets verwachten, dat was me gelijk na corona al duidelijk. Na ons de zondvloed (letterlijk) is blijkbaar het credo.