Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol snel aan bovengrens

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1391 
|
 NHD 
schphol_DSC_3247.JPG

Luchthaven Schiphol groeit in zo'n hoog tempo, dat het wettelijke plafond van 500.000 starts en landingen al volgend jaar word bereikt. Vakantievluchten zullen versneld worden verkast naar Lelystad. "Het nieuwe toeristenvliegveld Lelystad Airport opent in 2018. Om lucht te creëren op Schiphol, voor zakelijke passagiers en overstappers, zal een deel van het vrijetijdsverkeer daarheen verhuizen", zegt topman Jos Nijhuis.
Hij bevestigt dat dit jaar op 477.000 starts en landingen wordt gerekend, een stijging van bijna 6 procent. Het aantal reizigers zal zelfs met zo'n 10 procent toenemen, tot ruim 63 miljoen. Deze groeipercentages heeft Schiphol ook al gerealiseerd in het eerste halfjaar.
"Tickets voor Lelystad kunnen 30 euro goedkoper zijn dan op Schiphol. Ook parkeren kost er minder."

Bekijk bericht op "NHD"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Oproep aan het kabinet: Maak onze luchtvaart echt duurzaam!
Waarschijnlijk heeft de Nederlandse regering hier volstrekt geen boodschap aan.
Samen met de luchtvaartsector (Schiphol) hebben zij enkel oog voor grote sommen geld.
Dat Schiphol zo snel groeit, wordt immers toegelaten, ergo: het wordt op elk denkbaar vlak gestimuleerd, denk bijvoorbeeld maar aan de belastingloze brandstof!
Dat daarbij een groot deel van Nederland naar de knoppen is geholpen, interesseert noch de sector, noch de Nederlandse regering zich (schending artikel 21 van de Nederlandse grondwet).
Om de absurde hoeveelheid luchtvervuiling die dit met zich meebrengt, dat jaarlijks vele levens kost, maken ze zich ook niet druk.
Dit, terwijl die zelfde regering uw auto uitmelkt (kwartje Kok !) en allerlei regels (BPM) opstelt vanwege o.a. de luchtvervuiling dat het wegverkeer genereert.
Zeer bedenkelijke praktijken die de belangenverstrengeling tussen de Schiphol-group en de Nederlandse regering met zich meedraagt.

Overigens heb ik de petitie natuurlijk getekend, want het roer in politiek Nederland moet echt om, willen we niet als een schaap in de wei blijven blaten over hoe erg het wel allemaal niet is.
Goed initiatief, Hans2 / Wobbe!