Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol platgebeld vanwege klimaatplan

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 288 
|
 Greenpeace 
Greenpeace-Logo-History.jpg

Schiphol platgebeld vanwege klimaatplan

SMS-actie van Greenpeace zorgt voor meer dan 10.000 gesproken berichten

Amsterdam - Schiphol is de afgelopen weken al meer dan 10.000 keer gebeld met de vraag of de luchthaven snel met een klimaatplan komt. Dit is het resultaat van een actie van Greenpeace die vindt dat het afgelopen moet zijn met de uitzonderingspositie van Schiphol in het klimaatbeleid. De actie loopt in ieder geval nog door tot het Protestival dat Greenpeace op 14 en 15 december organiseert op Schiphol.

De telefoontjes naar Schiphol komen van supporters die de actie van Greenpeace steunen met een sms-bericht. Zie hier. Door een sms’je te sturen wordt een boodschap met hun naam erin verwerkt voorgelezen aan medewerkers van Schiphol.

Boodschap
Een Schiphol-werknemer die de telefoon opneemt, krijgt de volgende boodschap te horen: ”Hallo, met _____! We zitten midden in een klimaatcrisis, maar Schiphol wil nóg meer groeien en vervuilen. Dit kan echt niet. Daarom doe ik mee met deze actie van Greenpeace. Komen jullie snel met een klimaatplan?!”

De actie is een succes, er zijn al 10.000 berichten naar Schiphol verstuurd. Campagneleider Dewi Zloch van Greenpeace: “Het is goed om te zien dat zoveel mensen meedoen. We willen allemaal dat ook Schiphol eindelijk met een plan komt om hun grote impact op het klimaat aan te pakken, want al die vliegtuigen zijn ontzettend vervuilend. Misschien heeft Schiphol last van de telefoontjes, maar dat valt in het niet bij de overlast die door deze grote vervuiler wordt veroorzaakt.”

Protestival
Greenpeace is ondertussen bezig met de voorbereidingen van een demonstratie op de luchthaven zelf. Op zaterdag 14 en zondag 15 december wordt Protestival (Lees hier) georganiseerd, een protest in festival-sferen in het hart van de vervuiler. De milieuorganisatie eist een klimaatplan van Schiphol.


Reacties op dit bericht