Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol op zee financieel haalbaar

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1045 
|
 ad.nl 
schiphol_DSC_3246.JPG

Schiphol op zee is financieel haalbaar en beter voor de omwonenden van de luchthaven. Dat stelt voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Hans de Boer in een verklaring. Hij pleit voor ,,een oranje-verbond” van het kabinet met pensioenfondsen, woningbouwcorporaties, bouwers, Schiphol en KLM.

Volgens De Boer moet ervoor worden gekozen om op de locaties waar Schiphol nu wil uitbreiden zo'n 200.000 koop- en huurwoningen te ontwikkelen. ,,Hiermee kan een groot deel van de kosten van de aanleg van het vliegveld op zee gedekt worden. Bovendien biedt zo'n ontwikkeling grote kansen voor de toekomst van de Randstad en de grote woningbouwopgave waar we voor staan”, aldus de werkgeversvoorman.

17 miljard
Volgens de werkgeversvoorzitter blijkt uit berekeningen van KuiperCompagnons en Fakton, een advies- en ontwerpbureau voor Stedenbouw, Architectuur, Ruimtelijke Ordening en Landschap, dat de ontwikkeling van Schiphol Stad zo'n 13 tot 17 miljard euro aan directe grondopbrengsten kan opleveren. Indirect lopen de inkomsten nog verder op door waardevermeerdering en verhuur van woningen, zegt hij.

,,Op zo'n manier wordt de aanleg van Schiphol op zee interessant voor pensioenfondsen en is het voor de Staat een betaalbaar en realistisch scenario.”

Levensgeluk
Bijkomend voordeel is volgens hem dat het levensgeluk van mensen toeneemt. ,,Minder herrie, veiliger en met meer waarde." Hij pleit voor een ,,een Schiphol-wet" die ervoor zorgt dat het project snel van de grond komt, ,,binnen tien tot vijftien jaar". De Boer roept op om het plan serieus uit te werken ,,om mensen weer perspectief te bieden met minder herrie en fijnstof in de Randstad.’’

De Boer doet zijn aanbeveling naar aanleiding van het mislukken van het overleg over de groei van Schiphol, afgelopen woensdag.

Bekijk bericht op "ad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

VNO-NCW Hans de Boer is er dus van doordrongen dat Schiphol een ramp is voor mens en dier.
Ergo hij is hiermee tegen de groei van Schiphol. Ja toch/

Geplaatst door gerard uit castricum

goh. Zou Hans de Boer mijn bijdrage aan deze site gelezen hebben? In ieder geval voor hem een nieuwe wind (of is het voortschrijdend inzicht?) , maar door mij al jaren gesteld. Helaas komt het inzicht van Hans de Boer wel erg laat, wellicht wel te laat, gegeven de huidige klimaatdiscussie.
Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Tja, die meneer de Boer. De voorman van VNO NCW, dat deze man met zijn mooi blond geverfde haar nog serieus genomen wordt.
Het is je reinste kapitaalvernietiging, miljarden de prullenbak in niet alleen door dat waanzinnige vliegveld in zee, maar ook de vernietiging van investeringen en kapitaal die nu en al gedaan zijn op shithol.

De grootste vernietiging is de milieuramp die dit vliegveld in zee gaat veroorzaken, wat gaat al die uitstoot op zee wel niet betekenen voor al het leven in en op de zee. Wat gaat dit betekenen voor de Visserij en het huidige toerisme aan de Noord en Zuid Hollansche kust.......
Allemaal maar inpakken, wegdoen of failliet gaan?

Deze voorman zou eens zijn verantwoordelijkheid tegen het licht moeten houden en niet de € op de eerste plek plaatsen, als dit zo doorgaat met het verkloten van Moedertje Aarde is er over 20 jaar helemaal nergens meer een vliegveld nodig.
Krimp is de enige optie,klaar.

Geplaatst door anoniem1

Wow dit is toch wel een aangename en onverwachte verassing.
Hans de boer is iemand met zeer veel invloed,dat hij zich achter dit plan schaart maakt het een stuk kansrijker. Dit geeft toch wel een beetje hoop. In elk geval word de negatieve invloed van Schiphol op de ruimtelijke en economische ontwikkeling van de randstad nu ook erkent en gezien. Het is niet alleen maar positief voor de economie,dat Schiphol op de huidige locatie zit.

Geplaatst door anoniem1

Krimp is beter ja,ook noodzakelijk om deze planeet niet de overfarmen wat we nu massaal aan het doen zijn. Maar als de groei dan toch door moet gaan,dan het liefst op een zo verantwoord mogelijke wijze.

Geplaatst door vp uit Beverwijk

Niet doen een luchthaven in zee.
Als wij als bevolking een probleem hebben dan gooien we de troep in zee (mogelijk een vliegveld, mogelijk CO2 opslag), kijk hoe goed we omgaan met de natuur. Juist de natuur (dus ook de Noordzee) moet beschermt worden tegen onze overconsumptie
De ervaring leert dat dergelijk grote projecten altijd slecht uitpakken voor de belastingbetaler (Noord-Zuid Lijn Amsterdam, Fyra, HSL, Betuwelijn) altijd te duur en te lang.
Schiphol moet niet groeien maar krimpen.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Voor mijn eigen ‘backyard’ misschien een plusje, maar uiteraard een megalomaan idioot plan.
Gaat tientallen miljarden, waarschijnlijk nog veel meer kosten en als het af is, dan is de gesubsidieerde luchtvaart al lang ingezakt als een bedorven pudding en is menig luchtvaartmaatschappij van nu al bankroet.
As we speak is schiphol voor miljarden aan het vertimmeren nu, allemaal extra weggegooid geld.
En dan wordt het allemaal mooi rondgerekend met een astronomische grondwaarde van schiphol. Pure leugens, als schiphol zou vertrekken is de grond schamele landbouwwaarde waard. Niemand wil daar wonen, er kunnen hooguit rendabel wat koeien grazen.
De corrupte BV Nederland voorman de Boer probeert ons kortom weer lange termijn schulden en financiële ellende aan te praten, voor korte termijn winst voor zijn achterban. Trap er niet in.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

@peter,

Het opperen om dit te laten financieren door de pensioenfondsen ........... ondoordacht van deze De Boer.
Er zijn al dusdanig veel problemen om de toekomstige pensioenvoorziening betaalbaar te houden!

Nee, deze De Boer moet maar eens de eer aan zichzelf houden, niet meer houdbaar met deze domme en ondoordachte uitspraken in de media.
Een voorzitter van een werkgeversorganisatie hoort zich niet in de media te mengen met dit soort uitspraken waarbij tenminste de kustbewoners van 2 provincies overstuur raken.
Hij dient met zijn vieze tengels van mijn pensioen af te blijven ! Want dat gaat eraan, mijn pensioen!

Geplaatst door sara

Over 50 jaar is het zo I zo Schiphol in zee.