Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol neemt geen extra maatregelen tegen ellenlange wachtrijen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 589 
|
 nhnieuws.nl 
HvS_Schiphol_service.JPG

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

SCHIPHOL - Schiphol neemt geen extra maatregelen om wachtende reizigers op drukke momenten meer ruimte te bieden. Dat zegt een woordvoerder van de luchthaven tegen NH Nieuws naar aanleiding van een tweet van journalist en presentator Sander Schimmelpenninck. Op de foto is te zien hoe passagiers dicht op elkaar in de rij wachten voor de beveiling.

"Jaja, Schiphol is er weer helemaal klaar voor. Hartelijk welkom voor dappere reizigers met een uur wachten voor checkin. Belachelijk", tweet de Op1-presentator. Schimmelpenninck staat met honderden andere passagiers in de rij van de beveiligingscontrole tussen Vertrekhal 1 en 1A.

Artikel gaat verder onder de tweet
Sander S
@SanderQuote
Jaja, @Schiphol is er weer helemaal klaar voor. Hartelijk welkom voor dappere reizigers met een uur wachten voor checkin. Belachelijk.
Opmerking redactie vlieghinder.nl. Zie via de link onderaan dit artikel de foto

De woordvoerder van Schiphol laat weten dat het onmogelijk is om de beveiligingswachtrijen breder te maken om zo te voorkomen dat reizigers schouder aan schouder staan. "Dan krijg je rijen die een paar honderd meter lang worden, tot helemaal aan de check-in of zelfs nog verder. Die ruimte hebben we niet." Bovendien komen deze passagiers dan ook weer tussen de wachtende incheckende reizigers te staan, meldt de zegsman.

Mondkapje verplicht
Schiphol waarschuwt dat nu het aantal vluchten toeneemt, er weer langere wachtrijen kunnen ontstaan waarbij de anderhalvemeter-regel niet kan worden gegarandeerd. Voor die plekken is het sinds maandag verplicht een mondkapje te dragen. De mondkapverplichting geldt bij de check-in, beveiligings- en paspoortcontrole en bij de gate.

Volgens de woordvoerder klopt het niet dat er te weinig beveiligingspersoneel staat, zoals Schimmelpenninck in een vervolgtweet suggereert. "Er vertrekken relatief veel vluchten in korte tijd", aldus de woordvoerder. De vluchten meer over dag spreiden is ook niet mogelijk. Luchtvaartmaatschappij hebben vaste vluchttijden waar zij zich aan moeten houden, zogenaamde slots.

Bekijk bericht op "nhnieuws.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Hoezo, met twee maten meten?
Ik ben benieuwd hoe lang dit goed gaat en dan vragen wat Cora ervan vindt?

Geplaatst door Flipje van Ijmond uit Castricum

Bijzonder, Femke Halsema werd bij de eerste demonstratie, naast waardering afgebrand door het
"zuivere " deel van deze natie, maar Schiphol doet als een echte wanstaltige heerser met zijn nietsontziende zuivere beleid gewoon alles wat de Bijbel heeft verboden en er is geen reactie van onze Cora en de ambtenaren van het verkalkte instituut FLADDEREN in Den Haag.
KLM/ Schiphol noodlijdend mag hallen vol met mensen laten staan, zwetend en transpirerend
( hoe zouden de toiletten eruit zien ? ). Schiphol mag ook weer laag invliegen.
Wie heeft de Joker. De inwoners of de samen -geplette verkalkte bureaucratie samen met mensen die wet aan hun laatst lappen ?