Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol mist nieuwe bestemmingen door slot

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 785 
|
 De Telegraaf 
schphol_DSC_3247.JPG

Nederland mist nieuwe verbindingen naar andere economische centra in de wereld door het slot op Schiphol.

Daarom pleiten de luchtvaart, logistieke en reissector, de vakbonden en werkgeverskoepel VNO-NCW voor onmiddellijke opheffing van het slot van de luchthaven. Ze zijn ’verbijsterd’ dat er tot en met 2020 een hek op Schiphol gaat, zo stellen ze in een petitie. Aanleiding voor de cri de coeur is het uitstel van de opening van Lelystad Airport, dat vluchten zou overnemen van de nationale luchthaven. De luchtvaartsector in Nederland dringt er bij regering op aan haar afspraken na te komen en noemen de blokkade ‘onverantwoord’. Ze willen spoedoverleg met minister Van Nieuwenhuizen (infrastructuur) omdat ‘economische groei de grens over vliegt’. „We lopen nu al bestemmingen mis voor Nederland”, zegt KLM-topman Pieter Elbers. „Dit is niet alleen een slot op de ontwikkeling van het KLM-netwerk, ook de joint venture met Delta en onze Chinese en Indiase partners kan niet meer worden uitgebouwd.” Met India wil Nederland de banden aanhalen. Binnenkort gaat daar een handelsmissie onder leiding van premier Rutte naar toe. „Het slot op Schiphol heeft dan ook nadelige gevolgen voor de Nederlandse bereikbaarheid, economie en banen”, zegt Elbers.

PrematuurMet het slot wacht kabinet de onafhankelijke cijfers inzake hinderbeperking die de overheid deze zomer beschikbaar stelt, niet af. Nu al de luchtvaart in Nederland op slot zetten is 'prematuur en onzorgvuldig’, stelt de sector. „We moeten dus heel goed kijken hoe we groei verantwoord kunnen blijven faciliteren nu Lelystad is vertraagd. Als we de overstapfunctie van Schiphol kwijtraken, dan is dat voorgoed. We moeten dat niet op het spel zetten”, zegt voorzitter Hans de Boer van werkgeverskoepel VNO-NCW. Dankzij de ’overstappers’ heeft Nederland een groot intercontinentaal bestemmingennetwerk, dat in brede zin €25 miljard bijdraagt aan de economie.

Enorme investeringenDat komt onder druk door het slot, terwijl de sector miljarden investeerde in een stillere vloot. „De ons omringende landen zullen de Nederlandse passagier en luchtvracht graag verwelkomen”, zo stelt de sector in een petitie. De luchtvaartmaatschappijen isoleerden de huizen van omwonenden van Schiphol tegen geluidshinder voor €750 miljoen. Daar lijkt niets tegenover te staan, gezien de eenzijdige actie van het kabinet om de opening van Lelystad uit te stellen en Schiphol dicht te gooien voor drie jaar, aldus de bezorgde sector.

Bekijk bericht op "De Telegraaf"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans S. uit Heemstede

Ja hoor daar zijn ze weer de usual suspects de luchtvaartlobby ,en wat zijn ze het weer met elkaar eens. En weer met het bekende riedeltje bereikbaarheid economie en de banen ,Het afgelopen jaar meldden een heleboel sectoren dat er geen personeel meer te vinden is . Het ergste is het personeelstekort in het onderwijs en in de zorg. Als je Nederland letterlijk en figuurlijk beter wil maken ga je de banen opvullen in de zorg en het onderwijs , en ga geen banen scheppen in de vervuilende en overlast gevende luchtvaart.

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Ik kan niet wachten op dat Schiphol zijn ‘overstapfunctie’ kwijtraakt. Wordt het eindelijk weer een beetje rustiger in ons luchtruim. Investeringen in een ‘stillere vloot’. Laat me niet lachen. Ik ervaar veel meer herrie door grotere vliegtuigen en veel meer vliegbewegingen. De overlast neemt alleen maar toe. Lelystad is gelukkig vertraagd en hopelijk zal het nooit van komen dat daar een vakantievliegveld van wordt gemaakt. De treurigheid ten top!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Meneer Elbers toch, wat zielig voor uw KLM dat u vluchten misloopt. Wat veel erger is dat uw herribakken voor flink veel overlast en vieze uitstoot zorgen enne houdt u uw mond maar en neem eens wat maatschappelijke verantwoordelijkheid ! M.a.w. Betaal accijns en BTW meneer Elbers!
Tja dan die H de B met z,n geverfde haar............Nou H de B die overstappers zorgen voor klimaatverandering en overlast!
En die 750 milj. daar piesen 100.000den mensen naast omdat ze net buiten de door list en bedrog vast gestelde geluidsnormen wonen!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Sorry dat de laatste regel in mijn vorige stukje niet compleet is maar daar hoort het ‘buiten het vastgestelde gebied’ nog bij.
Excuus voor het ongemak.

Geplaatst door anoniem1

Tegenprestatie voor de 750m is het elke dag ondergaan van de overlast door vliegtuigen. De bewoners hadden die 750m aan isolatie en bijbehorende overlast natuurlijk liever niet gehad.

Geplaatst door M uit U

Ook ik ben verbijsterd en ook ik vind het onverantwoord. Maar dan precies andersom: ik ben verbijsterd dat deze mensen willens en wetens mijn woongenot, mijn gezondheid, mijn milieu, mijn klimaat, en mijn rust willen kapot maken omwille van geld verdienen. Ik vind het onverantwoord dat deze mensen hun gang mogen gaan en dat de Telegraaf hun een platform biedt voor hun hebberigheid en hun leugens.

Ze doen net alsof het nu lekker rustig is boven onze hoofden dankzij die stille vliegtuigen en al die geluidsisolatie, maar helaas, ik zit al weer het hele Paasweekende te luisteren naar bulderende en gierende straalmotoren op 30km afstand van Schiphol :-(