Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol krijgt natuurvergunning, ondanks controversieel-verklaring

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 798 
|
 nos .nl 
vvd_verboden_in_te_rijden.png

Schiphol heeft een natuurvergunning gekregen. Dat schrijft demissionair minister Van der Wal aan de Tweede Kamer, waar de kwestie zeer gevoelig ligt. Tot nu toe voldeed de luchthaven niet aan de stikstofregels, maar was er sprake van een gedoogconstructie.

Van der Wal schrijft dat ze zich bewust is van de gevoeligheid in de Tweede Kamer, maar dat ze de vergunning toch heeft verleend omdat het gaat om een "individuele vergunningsaanvraag" die voldoet aan de wettelijke criteria en procedures.

"Dat staat los van politieke afwegingen of politieke besluitvorming", zegt ze. "Bovendien vind ik het belangrijk dat Schiphol voldoet aan wet- en regelgeving." Met andere woorden: tot nu was dat niet zo, en werkte Schiphol min of meer illegaal. Daar wil ze met de vergunning een einde aan maken.

Schiphol noemt het in een reactie een belangrijk moment omdat de luchthaven hiermee weer voldoet aan geldende wet- en regelgeving. "Het laat ook zien dat Schiphol voldoet aan alle eisen die de wet natuurbescherming stelt."

Zelfde onderwerp, wat andere tekst in nu.nl. leest u hier.

Commentaren van SchipholWatch op dit onderwerp:

1: "Natuurvergunning Schiphol schreeuwt om toetsing door de rechter" leest u hier.

2: "Kabinet pleegt onbehoorlijk bestuur met natuurvergunning voor Schiphol" leest u hier.

3: "Waarom de natuurvergunning voor Schiphol immoreel is" leest u hier.

4: "Provincie vuistdiep in plannen om Schiphol aan natuurvergunning te helpen" leest u hier.

Bekijk bericht op "nos .nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit Onder de Kolderbaan

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Zal ongetwijfeld onder de zelfde valse manieren verkregen zijn als dat de Polderbaan er door gedrukt is.
Millieu-vergunning voor ongelimiteerd mensen doodziek maken?
Van der Wal, je bent uit hetzelfde hout gesneden als de directie van Schiphol Pinokkio Airport!
Zorgverzekering onbetaalbaar en van de luchtvaartsector word je doodziek.
Wat een gaaf land is dit.

Ik mag hopen dat Schiphol Pinokkio Airport vijf meter onder water verdwijnt!

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Dit besluit laat zien hoe corrupt dit ‘gave land’ toch eigenlijk is en hoe de VVD zich altijd achter de luchtvaart schaart. Boeren straks uitkopen, maar Schiphol door laten gaan. Absurd gewoon.

‘’Schiphol noemt het in een reactie een belangrijk moment omdat de luchthaven hiermee weer voldoet aan geldende wet- en regelgeving. "Het laat ook zien dat Schiphol voldoet aan alle eisen die de wet natuurbescherming stelt."

Dit is een trap in de rug van omwonenden, maar ik heb u al lang laten zien, dat de huidige luchtvaartwetten ook stinken en ervoor hebben gezorgd dat de luchtvaart overal herrie (en vervuiling) mag blijven produceren. Bedenk goed op welke partij u straks gaat stemnmen, van rechts NL moeten we het in onze regio niet hebben, dat moge duidelijk zijn.

Veel mensen, die ik spreek, zijn nogal verontwaardigd over de acties op de A12, die men soms ‘maatschappelijk ontwrichtend’ noemt. Maar men geeft dit predicaat niet aan de verwoesting van de leefomgeving. Hoe kortzichtig kun je zijn?