Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol komt met limiet op Widebodyvliegtuigen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 305 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 08-11-2018 
hvs_schiphol_DSC_2513.JPG

Door: Richard Mooyman

SCHIPHOL - Schiphol wil een limiet stellen aan de groei van het aantal widebodytoestellen in de ochtend. De luchthaven kampt met plaatsgebrek aan connected gates tijdens de drukke ochtendpiek nu airlines steeds vaker grotere toestellen inzetten. Dat zegt Maaike van der Windt, directeur Aviation Marketing, Cargo and Customer Experience, tegenover Luchtvaartnieuws Magazine.

Nu alle 500.000 slots op Schiphol zijn vergeven, vervangen luchtvaartmaatschappijen soms narrowbodytoestellen voor grotere widebodyvliegtuigen om op die manier toch meer passagiers van en naar Schiphol te vervoeren. Dat heeft ertoe geleid dat steeds meer grote toestellen moeten worden afgehandeld op vliegtuigopstelplaatsen die niet zijn verbonden met de terminal, zoals aan de overzijde van snelweg A4. Passagiers moeten dan met bussen worden vervoerd.

“We merken dat sommige airlines in tijden van schaarste aan slots widebodyvliegtuigen - met meer stoelen - inzetten in plaats van narrowbodytoestellen”, aldus Van der Windt. “Daardoor zijn er tijdens de drukke ochtendperiode niet meer voldoende connected gates om aan de vraag te voldoen. Daarom voeren we vanaf het voorjaar 2019 een limiet op het afhandelen van widebodyvliegtuigen in omdat we een bepaald kwaliteitsniveau willen bieden.” De nieuwe pier die in aanbouw is zal vanaf eind 2019 slechts gedeeltelijk soelaas bieden.

Luchtvaartmaatschappijen die in de afgelopen jaren widebodyvliegtuigen op Schiphol introduceerden of vaker dit soort grotere toestellen inzetten zijn onder meer Icelandair, WOW Air, Turkish Airlines, Royal Jordanian, Aeroflot en Air Europa. Deze airlines wisselden op vluchten single aisle-vliegtuigen als de Boeing 737 of Airbus A320 in voor grotere toestellen als de Airbus A330, Boeing 767 of Boeing 787.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 08-11-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim

De groei wordt opgevangen door grotere toestellen in te zetten en oeps, niet gepland, op de grond ontstaat nu ruimte gebrek. Nog een reden dat Schiphol niet kan groeien.