Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol kan na 2020 doorgroeien

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1511 
|
 telegraaf.nl 
hv_vliegtuig_2981.jpeg

Door Paul Eldering

SCHIPHOL - Schiphol moet na 2020 kunnen doorgroeien. De grens van 500.000 starts en landingen kan worden opgerekt mits er ook milieuruimte is. Dat zegt staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur) vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Zij lanceert begin 2016 een 'actie-agenda'.

Ook Eindhoven en Lelystad, die komende jaren 80.000 vliegbewegingen gaan overnemen, bieden volgens haar op de lange termijn onvoldoende soelaas.
Dit jaar is Schiphol al goed voor zo'n 450.000 starts en landingen. ,,De groei is 2 a 3% per jaar. We komen sneller aan het afgesproken maximum dan gedacht. Dus moeten er aanvullende maatregelen worden genomen", aldus Mansveld.
Haar 'actie-agenda' moet zorgen voor een optimale balans tussen wonen, werken en vliegen. In aantal passagiers wil Schiphol groeien van 55 naar ruim 80 miljoen passagiers in 2025 om pas te houden met concurrerende overstap-luchthavens.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Waar komen die 80 miljoen passagiers vandaan? Uit NL? Nee, waar dan wel vandaan als de wissel om gaat/is naar golfstaten en Istanboel. Wellicht dat mevrouw Mansveld het weet? Of is het als zo vaak met de luchtvaartsector en de politiek, allemaal gebakken lucht? .

Geplaatst door Wim uit Castricum

Een toevoeging op bovenstaande. En wat nog veel idioter is, ze baseren daar ook nog hun beleid, investeringen en realisatie op. Gekker kan het niet.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

#Haar 'actie-agenda' moet zorgen voor een optimale balans tussen wonen, werken en vliegen. In aantal passagiers wil Schiphol groeien van 55 naar ruim 80 miljoen passagiers in 2025 om pas te houden met concurrerende overstap-luchthavens.#

Wellicht kan een scenario zoals hierboven genoemd, worden gerealiseerd in Utopia?
Er is nu al helemaal geen balans tussen herrie / vervuiling en onveiligheid en wonen!
Mansveld dient op grond van haar huidige optreden, direct het veld te ruimen!
Ze heeft wat mij betreft, geen enkel recht van spreken meer.
Laat staan een hoofdpijn dossier zoals ´Schiphol´ voorzien van een ´actie-agenda´ ............
inderdaad, gekker kan niet. Behalve bij de persoon Mansveld.
Ps. neem Schultz mee, want zij heeft uit het vorige kabinet een enorme puinhoop achtergelaten waarmee Mansveld geen raad weet.