Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol in zee? Hoog tijd om hierover na te denken

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1969 
|
 AD (17-09-2016) 
Schiphol in zee? Hoog tijd om hierover na te denken Download het gehele artikel 'Schiphol in zee? Hoog tijd om hierover na te denken'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Jan, ruk de plannen maar uit de kast en stuur ze op naar Den Haag.

Geplaatst door anoniem

Vijftig jaar na dato komt D66 met het voorstel om ernaar te willen kijken. Tja...

Geplaatst door anoniem

Het zou geen uitbreidingslocatie, maar een vervangende locatie moeten zijn als je kijkt naar de tienduizenden gedupeerden. D66 mag wel haast maken, Kamp bouwt het hele Noord Zee kust vol windturbines. De volgende misstand door onze overheid.

Geplaatst door Ruud


Geplaatst door Tjebbe Andringa uit Akkrum

Schiphol verplaatsen? En dan? Nog meer groeien op de locatie in zee? Slecht plan als u het mij vraagt. Nu al is de geluidsoverlast vanuit de lucht vaak al groter dan die van het wegverkeer. Ook is het verspreidingsgebied van vliegtuiglawaai veel groter zodat echte stilte al bijna nergens meer te vinden is. Allemaal, bewust of onbewust, zijn we hier de dupe van. Nog meer vliegbewegingen betekent ook, nog meer vliegtuigbewolking. Het gevolg hiervan kunt u bijna alle dagen waarnemen. Grijze ipv blauwe lucht, minder nachtelijke afkoeling, overdag slechts een waterig zonnetje. Ook de zonnepanelen presteren minder als er veel contrails in de lucht hangen. Hoog tijd voor bewustmaking van deze schaduwkant van de luchtvaart. Hoog tijd voor een vliegtax met het 'de vervuiler betaalt' principe. Hoog tijd voor een objectief weerbericht waar de effecten van de luchtvaart worden herkend en benoemd.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

D66 maakt zich weer eens belachelijk met enorme onzin.
Een vliegveld in zee kent vele nadelen en als je nu begint duurt het tientallen jaren. Daarbij is schiphol helemaal niet zo belangrijk voor de economie als men stelt en al helemaal niet de 50% niets toevoegende overstappers. Vliegtaks, minder vluchten, minder overstappers en wat spreiding naar kleinere vluchthavens is een veel beter plan voor nu.

Geplaatst door Ruud

Het belangrijkste is de constatering dat Schiphol op de huidige locatie weinig meer kan doorgroeien. De Noordzee wordt slechts genoemd als 1 van de alternatieven. Afremmen van de groei van de luchtvaart zie ik niet zo snel gebeuren. Alleen Groen Links en partij voor de dieren zijn hiervoor. De pvda had het al over het uitbouwen van Lelystad tot een tweede nationale luchthaven,

Geplaatst door anoniem

d66, de slimste partij van Nederland. Zijn ze altijd al geweest. Ben het niet met alles eens maar deze partij is het minst corrupt.

Geplaatst door anoniem

Geplaatst door Tjebbe Andringa

Erg goede punten die u hier op noemt. Was me van sommige nog niet bewust (zoals de lagere opbrengst van zonnepanelen)

En ja,echte stilte is volledig weg in de randstad,en inmiddels ook ver daar buiten.