Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol groeit gewoon te hard

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 754 
|
 de Ingenieur 
Schiphol_vertrekhal_DSC_3273.JPG

Het echte probleem van Schiphol is dat de luchthaven veel te hard groeit. De oorzaak daarvan is dat de luchtvaart een sector is die als geen ander allerhande belastingvoordelen geniet. Daar een eind aan maken zou prioriteit moeten hebben in het Schipholbeleid. Dat zegt econoom Walter Manshanden in de nieuwste uitgave van De Ingenieur. ‘Het hele idee dat Schiphol moet groeien is achterhaald.’

Bekijk bericht op "de Ingenieur"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbbeleid.

Helemaal met de heer Walter Manshanden eens.
Het roepen vele mensen al jaren.
Helaas is de luchtvaartsector erg machtig en wil geen enkele concessie doen om tot een duurzame wereld te komen waarin ook de kinderen van hen zelf in opgroeien.
Helaas is de politiek in met name Nederland bijzonder achterlijk en geeft daardoor alle bedrijven in Nederland, of ze nu behoren tot de meer of mindere vervuilers / herriemakers en zo voort, alle financiële voordelen die van de burgers juist worden afgepakt.
Het huidige kabinet gedraagt zich als Robin Hood, alleen het steelt van de armen en geeft het aan de rijken.
Schiphol spint er wederom weer garen bij.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Helemaal mee eens. Het is (ook) economisch bezien veel verstandiger om niet nog meer van de luchtvaart afhankelijk te worden; daar wordt onze economie alleen maar kwetsbaar door. Een sterke economie is een veelzijdige economie; als het in de ene sector wat minder gaat, kan de andere sector het opvangen.

Geplaatst door M uit U

Die man heeft volkomen gelijk. De politiek houdt vast aan beleid dat al lang niet meer van toepassing is. Zorg voor een eerlijk speelveld met eerlijke belastingen (=de vervuiler betaalt), zet in op schone technologie, en stimuleer (duurzame) sectoren waar je wél veel werkgelegenheid kunt scheppen.