Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol gooit geld weg door aankoop boerderijen

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 846 
|
 foodlog.nl 
Schiphol-Romeo-Platform.jpg
Boeing tails at Romeo platform Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol koopt boeren op de Veluwe uit om te kunnen blijven vliegen, meldt de NRC. Dat is best een beetje gek. Zogenoemd extern salderen - vliegstikstof compenseren met het opruimen van boerenstikstof een heel eind verderop - mag niet van de Europese wetgever.Toch gebeurt het in de stikstofgekte waarin Nederland nog altijd verkeert. Ook heeft de overheid aangegeven dat ze zelf een eerste recht op de inkoop van stikstofrechten wil hebben om de zogeheten PAS-melders te kunnen legaliseren. Dat zijn boeren en bedrijven die van de overheid geen natuurvergunning hoefden aan te vragen, maar die later rechtenloos werden toen de Raad van State het overheidsbeleid onwettig verklaarde.Omdat in Nederland niemand meer weet wat de toekomst rond stikstof gaat brengen, doet iedereen maar wat. Ook Schiphol. Minister Van der Wal laat in het AD weten dat ze inderdaad een eerste opkooprecht wil, maar dat Schiphol nu volkomen in zijn recht staat. Daar vergist ze zich echter in want volgens Europees recht is het zinloos om boerenstikstof op te kopen om te kunnen blijven vliegen. Dat zeggen zowel stikstofexpert Nico Gerrits als Johan Vollenbroek. Uiteraard mag Schiphol wel boerderijen kopen. Maar dus niet om stikstof uit te kunnen stoten die niet vergund is.Aangezien het weinig waarschijnlijk is dat Schiphol wil gaan boeren, gooit onze nationale luchthaven geld in de sloot.

Bekijk bericht op "foodlog.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Dit is het logische gevolg van een gebrek aan regie van de overheid en de overlevering aan de vrije markt. Zonder regulering nemen de cowboys het over. Wel wrang aangezien Schiphol voor 70% van de overheid en 20% van de gemeente Amsterdam is. De aankopen zijn dus met publiek geld gedaan zonder toezicht van de kamer. Misschien legaal, maar ook bedenkelijk, en vooral niet in het belang van de ontwikkeling van Nederland. Maar ja, wie in deze regering kijkt nog verder dan z'n neus lang is?

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Weer zo'n geitenpaadje waar het bestuur wegkijkt!

Intussen bouwt de sector stikstofrechten op en kan het ontwikkelbedrijf SADC binnenlopen met het verkwanselen van opgekocht areaal aan de hoogst biedende projectontwikkelaars.

Met medewerking van het trio topbestuurders van de MRA 2.0 - weer onderdeel van de pas ingestelde NOVEX Regio Schiphol waar NH, ZH, Flevoland en Utrecht deel van uitmaken - wordt aldus het tapijt uitgerold van de door Schiphol c.s. gewenste "Holland Metropool".

In de gemeente Uitgeest viert de struisvogelpolitiek hoogtij: het Schipholdossier wordt daar niet meer vanuit de politiek, maar "collectief(!)" benaderd. Men voegt zich kritiekloos naar door de Omgevingsdienst, het Team luchtvaart Provincie NH en vertegenwoordigers van LVNL en I&W opgehangen sprookjes over hinderbeperking bij een mondiale HUB met duurzame groei.

Geen woord over het rampscenario verbonden aan een straks hyper preferente Polderbaan voorzien van "Next-Gen" hoogfrequent vliegsysteem en vaste routes dat Uitgeest en regio boven het hoofd hangt.

De bij de Tweede Kamer ingediende noodkreet uit Brisbane, Australie waarnaar de Schiphol Group de "Next-Gen" technologie en vliegsysteem exporteerde, zal ook wel weer stranden op het funeste, alom doorgevoerde struisvogelgedrag.

Zie: https://schipholwatch.nl/2022/12/06/noodkreet-australiers-aan-tweede-kamer-help-ons-tegen-schiphol/