Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol gaat op platform ultrafijnstof meten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 265 
|
 haarlemsdagblad.nl - 12-02-2020 
Schiphol_HvS_102019017.JPG

Door Frans van den Berg

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol gaat op het platform zelf ultrafijnstof meten. FNV en SP hadden daarom gevraagd vanwege de gezondheid van de duizenden medewerkers op het platform.

Het is bekend dat vliegtuigen veel ultrafijnstof produceren, vooral bij de start. Het RIVM is al geruime tijd bezig met een onderzoek onder bewoners en leerlingen in de regio. Ultrafijnstof is extra gevaarlijk omdat het diep kan doordringen in de longen.

Vakbond FNV vroeg daarop extra aandacht voor de mensen van bagage, catering, tanken, trekkers en dergelijke. Zij staan immers extra dicht bij de bron van de vervuiling. Nadat een meldpunt was ingesteld kwamen er honderden klachten binnen, vooral over problemen met longen en onrust over collega’s die aan kanker waren overleden.

Gezondheid
In de Tweede Kamer vroeg de SP zich af waarom het RIVM niet kijkt naar de gezondheid van de werknemers. De partij drong aan op longonderzoek en het plaatsen van meetapparatuur. Minister Van Nieuwenhuizen liet deze week weten dat dit een taak van de werkgever is.

Schiphol besloot woensdag de uitstoot van ultrafijnstof te gaan meten op het platform. „In verband met de gezondheid van iedereen die daar werkt, spelen we al langer met die gedachte. De details moeten we nog uitwerken, maar het wordt een van de actiepunten in het ’actieplan ultrafijnstof’ dat in afrondende fase zit”, laat de woordvoerder weten. Daarbij wordt gedacht aan minder dieselwagens en zonder vliegtuigmotor taxiën naar de startbaan.

Bekijk bericht op "haarlemsdagblad.nl - 12-02-2020 "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De slager die zijn eigen vlees keurt. Er zal ongetwijfeld een manipulatie plan klaar liggen.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Politiek kijkt weg bij wantoestanden op de platforms:

Deze week bleek dat de arbeidsinspectie moeilijk toegang krijgt tot de platforms. En het verloop onder de daar werkzame - inmiddels veel uit Oost Europa afkomstige - krachten is enorm.

Het lijkt er op dat het al jaren treuzelende R.I.V.M. ook van deze platforms wordt weggehouden om een gezondheid controle op de werkomstandigheden te bemoeilijken.

Ten slotte is het uiterst wrang dat PvdA bestuurders als de CEO van Schiphol en de nieuwe PvdA gedeputeerde - de vorige struikelde over TaTa Steel - een belangrijke rol spelen bij het in stand houden van deze ongewenste situatie.

Daarom: Sanering van Schiphol is ook op dit punt hard nodig !


Geplaatst door V.O.S. uit Uitgeest

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Natuurlijk, het zal zo gaan als de geluidsmetingen die Schiphol zelf uitvoert.
1 grote leugen en manipulatie.