Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol en Rotterdamse haven niet langer motor van economie

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1756 
|
 fd.nl 
Schiphol_vertrekhal_DSC_3273.JPG

Schiphol en de Rotterdamse haven vormen niet langer de motor van de Nederlandse economie. Verdere uitbreiding van deze twee zogenoemde mainports levert weinig op. Het volgende kabinet kan beter meer aandacht geven aan sneller groeiende regio's als de Brainport Regio Eindhoven en het gebied rond de Amsterdam Internet Exchange.

Lees hier het bericht op FD.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Eindelijk wordt de mythe van het enorme belang van de luchtvaart voor de economie doorgeprikt. Natuurlijk kan Nederland niet zonder goede verbindingen en die hebben we ook. Maar op de middelbare school heb ik al de wet van het afnemend grensnut moeten leren en die is nog steeds actueel.

Geplaatst door Ruud

Het effect van een grote Hub is dat je wat meer directe intercontinentale verbindingen hebt. Voor het vestigingsklimaat is dit echter een ondergeschikte factor. De praktijk is nu al dat je bijvoorbeeld naar het verre en midden oosten meestal via Dubai of een andere Hub reist (het aantal directe KLM bestemmingen is beperkt). Zelfs zonder KLM en een Hub blijft de connectiviteit goed. Directe verbindingen naar de meest courante bestemmingen en indirect via Hubs op andere continenten. Een kleiner vliegveld heeft ook voordelen zoals kortere wachttijden.

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Brainport Regio Eindhoven hoort dit graag. Helaas worden dergelijke berichtgevingen door Eindhoven Airport opgepakt dat het vliegveld nog meer moet groeien dan momenteel is afgesproken. De omgeving wordt, zoals ook rondom Schiphol al tientallen jaren is gedaan, de dupe. Overigens is de "Brainport" niet de economische motor voor Eindhoven Airport, maar de steeds toenemende goedkope (door de Overheid gesubsidieerde) goedkope vliegtickets. De werkgelegenheid wordt dan ook niet door Eindhoven Airport gecreëerd, maar door de "Brainport" zelf. Helaas zijn de Overheid en de Schiphol Group met elkaar verweven ofwel "getrouwd".

Geplaatst door Lies uit Amsterdam