Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol dreigt veel eerder ‘vol’ te raken dan voorzien

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1186 
|
 volkskrant.nl (01-10-2016) 
Schiphol_DSC_3260.JPG

-Marcel van Lieshout

Luchthaven Schiphol dreigt veel eerder 'vol' te raken dan verwacht. In afspraken met provincie en gemeenten en omwonenden is vastgelegd dat de luchthaven in 2020 tot maximaal 500 duizend vliegbewegingen (starts en landingen) mag doorgroeien. Schiphol zelf houdt er rekening mee dat die grens eind volgend jaar al in zicht komt.

Lees hier verder.

Bekijk bericht op "volkskrant.nl (01-10-2016)"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard

Zo zie je hoe het werkt. Je spreekt een 'plafond' af tot een bepaalde datum, maar de luchthaven verwacht je dat ze tot die tijd gewoon organisch kunnen doorgroeien binnen de ruimte van dat plafond. Toch is iedereen blij, immers er was toch een 'plafond' afgesproken? Natuurlijk was (en is) het de bedoeling om, eenmaal de tijd aangekomen, weer te praten over verdere groei. Dan zijn er nieuwe politici, is de vorige discussie wat geluwd (en deels vergeten), en kan het hele wij-willen-groeien-want-anders-circus weer beginnen. Het plafond wordt weer een beetje verhoogd, maar niet niet zo hoog dat de startbanen worden bezet door boze burgers. Want ook daarvoor is wetenschappelijk onderzoek gedaan: hoe ver kan je gaan zonder dat er grootschalige opstand uitbreekt. En zo zijn er steeds meer onderwonenden kind van de rekening. De meeste, zo ook wij destijds, komen er pas echter wat hinder door vliegtuiggeluid echt betekent als het bij je neerslaat. En dan is het te laat.
Zo werkt het ragfijne maar moreel gezien misdadige spel van de sector.
Enige probleem is nu dat het plafond toch eerder werd bereikt dan destijds door de sector voorzien. En dan proberen ze toch met alle geweld de zaak open te breken. Moreel zeer verwerpelijk!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@ Gerard, GEHEEL met je eens ! De deal aan de Alderstafel in 2008 was een verwerpelijke en gevaarlijke: Er kwam een plafond van 500.000 maar de bewoners waren hun laatste 35 Handhavingspunten kwijt . Het is bekend: Van de 26 Platforms stapten er 14 , waaronder de grootsten van de Aldestafel weg. o.l.v Vz Erwin von der Meer. Zij /Wij dus waren bang, dat dit ten koste van de locale bescherming zou gaan. Er zouden 2 experimenteerjaren komen 2011 en 2012.
Treurig was dat Cros bewonersvertegenwoordiger Ir Geudeke (TU Delft ) Uithoor,n het stelsel NNHS aanvankelijk fileerde : Volgens hem was dit geen handhavingsstelsel, maar een stelsel met vele , vele afspraken. Volgens Geudeke moest het terug naar de tekentafel, en gaf hij een 3 voor de moeite.... 3 weken lang hield hij zijn rug recht , samen met Erwin, Maar de laatste dag voor het besluit stemde hij alsnog in, Erwin in verbijstering achterlatende , Enige tijd later vroeg Erwin hem nog eens: Wat bewoog je om toch voor te stemmen. Geudeke : Het was toch een 6 min... Nee, nee, nee hij wilde nog wel een paar jaartjes betaald op het pluche zitten . Erwin heeft voor dat soort figuren laconiek een woord: Wekelingen ha ha.
Al in het 1e experimenteer jaar ging het gruwelijk mis.. Voor de Buitenv. baan was geprognoticeerd: De enige baan waar de groei zou afnemen , -met 7 % -vanwege zeer belast gebied. Einde Gebruiksjaar 2011 was er een groei van 55 % op de Buitenv baan... Een verschil dus van 62% op de prognose.... En als klap op de vuurpeil : In 2012 was de groei op de Buitenv baan weer ca 60 % Verschil dus 67 % .. De kwartaaloverzichten van Alders repten van: "Alles verloopt naar wens." Niets over de overschrijdingen in de beide experimenteer jaren . Onze PvdA Weth Amstelveen reageerde furieus aan de Alderstafel, waarop Alders zei: we zullen het laten onderzoeken.... door ... Ja de door hem genoemde "'onafhankelijke" buros LVNL en To-70. . To 70 ontwierp dit stelsel NNHS en LVNL voerde het uit . De oorzaak aldus beide buros zou het slechte weer zijn.. Je moet maar durven. We namen contact op met het KNMI : Die liet weten : ONZIN ... Het waren beide gemiddelde Meteo jaren. Gelukkig steunde Gem Amstelveen ons, door raadsbreed ,dus inclusief de grote VVD Buro Helios (UK) de opdracht gaf tot een second opinion onderzoek te geven . Helios deelde onze kritiek volkomen, de kranten stonden er vol mee.. Slechts 79 % was verklaarbaar via het Strict preferent vliegen model..
De Deal die werd voorgekookt door Cerfontaine en van Ojik in de achterkamertjes. Die dacht uiteraard. Crisis in aantocht, en nog 120.000 vluchten te gaan, dat redden we makkelijk tot en met 2020 .. En wie dan leeft, wie dan zorgt... en : In ieder geval zijn we van die vermaladijde beperkende Handhavingspunten af ...

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

II Boef Alders pleegde handjeklap met CDAer ene Eurlings, en beweerde IJskoud : Een meerderheid van de Bewoners steunt het Aldersadvies.... terwijl wij die de tafel verlieten, van die 14 opstappers op schrift hadden , dat ze TEGEN gestemd hadden ! De Volkskrant verifieerde deze 14 mails en was overtuigd . Prof Berkhout schreef ons een mailbericht : Zo redt u het niet. U moet slechts bij herhaling laten weten. Er moet GEMETEN, GEMETEN en nog eens GEMETEN worden.. Dat is de CRUX ... Hij beschreef dit ook in het FD, onder de kop: Schipholbeleid ZONDER METEN IS BEDROG.. .. en eindigde met: Weer 7 JAAR VERLOREN ... Hij had groot gelijk !

Epiloog : Eindelijk bepaalt van Ojik het niet meer in zijn eentje en wordt hij inmiddels meer gecorrigeerd door anderen... Overigens het was niet alleen de Buitenv baan en haar bewoners ,die gepakt werden... Ook b.v. bij installatie van de Alderstafel verdwenen kostbare adviezen: CDVer drs Huib Eversdijk liet weten: Er dienen 95 Handhavingspunten bij te komen in de buitengebieden, zoals in heel Kennemerland en Leiden Oegstgeest ,Zijn Advies verdween in de diepe lade. (inmiddels overleed hij, dus van hem zal men geen last meer hebben... Idem het rapport van de zeer boze VVD Senator en Vz Comm MER die het zelfde adviseerde, als drs Eversdijk . . Dus Gezien de achterstand waarmee de Bewoners al aan die Alderstafel begonnen , en de absurde manier waarop de Sector en wat VVD politici zich nu opstellen is er de laatste kans NU als de Bewoners zich eindelijk keihard opstellen .. We zijn zeeeeer benieuwd ... ..... ! ,

Geplaatst door anoniem

vol=vol De 500k is heilig, Daar gaan ze met geen mogelijkheid overheen.
Hadden ze 4 jaar geleden bij het afspreken van de normen maar wat slimmer moeten zijn.
Of zouden ze bewust een fout hebben gemaakt, met de gedachte:dan is de bevolking weer even stil en over 4 jaar veranderen we het gewoon weer,zoals bij alle andere afspraken die Schiphol eenzeidig veranderd.

Snap werkelijk waar niet waarom er nog mensen in het overleg zitten, het is tijd voor actie voeren en protesteren als men wat wil bereiken.