Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol-CEO Dick Benschop over de toekomst van de luchthaven

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 347 
|
 npostart.nl 
KLM_only_2018.tekst.JPG

Schiphol-CEO Dick Benschop over de toekomst van de luchthaven. Het nieuwe kabinet gaat dit jaar een besluit nemen over de toekomst van Schiphol. Hoe denkt Dick Benschop, de president-directeur en CEO van Schiphol, zelf dat het verder moet?

Zie via onderstaande link de Nieuwsuur uitzending van 17 januari 2022, aanvang 22:00 uur.. Het onderwerp begint bij aanvang van het programma.

Bekijk bericht op "npostart.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Uden uit Veghel

PvdA onwaardig is die man.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Die ceo,s zijn stuk voor stuk huichelachtige menneke,s die zich lachend verschuilen achter hun welbespraaktheid! Die Benschop is geen haar beter als het opperhoofd van die staalfabriek hier.
Met een grote glimlach verdraaien ze de waarheid naar hun voordeel.
Helaas voor dit soort prehistorische menneke,s die volledig in een ander tijdperk leven zijn bewoners wakker en trappen niet meer in hun ‘welbespraakte termen’ ! Dag ben schop! De glorietijd van jou klimaatslopend en bewoners minachtend bedrijf is voorbij!. Krimp ben schop, wen er maar vast aan, punt.

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Een pre histories fossiel, dat klinkt als een oude grammofoon waarop de vinyl plaat aan het einde blijft hangen. Hij zou goed passen in een komedie toneelgezelschap.
Een triest figuur met steeds weer hetzelfde wereldvreemde enge verhaal.

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Gisteren heb ik werkelijk tenenkrommend gekeken naar Nieuwsuur met het Benschop interview. Mariëlle Tweebeeke deed haar best, maar miste m.i. toch enkele kansen om de beweringen hard onderuit te halen.

 Ze had kunnen vragen hoe het nieuwe luchtruim eruit komt te zien, waar de vaste routes komen, hoeveel vliegtuigen er per dag overheen gaan, en hoe hoog de piekwaarden dan worden aldaar. Ze had erop kunnen wijzen dat de onderwonenden als tweederangsburgers worden opgeofferd!

 Ze had kunnen doorvragen naar de duurzame brandstoffen, die er niet voor gaan zorgen dat op grote hoogten er niet steeds meer CO2 wordt uitgestoten, met 2 a 3 x zoveel klimaat effect als op de grond (ook door de condensvorming). Bij de verwachte verdubbeling van het vliegverkeer gaat de CO2 uitstoot door de luchtvaart de komende decennia stijgen ondanks alle innovaties.

 Ze had kunnen zeggen, dat elektrische aandrijving geen oplossing biedt omdat de verhouding energieinhoud vs. gewicht dit niet toelaat, anders dan voor heel kleine vliegtuigen over heel kleine afstanden.

 Ze had kunnen stellen, dat de huidige generatie toestellen nog zo’n 20 jaar meegaan, en dat de nodige uitstootvermindering in 2030 wel heel erg twijfelachtig is.

 Ze had kunnen wijzen op de beperkingen in de geluidsmaten Lden en Lnight, en de leugen-achtige omzetting van Ke naar Lden. Ze had erop kunnen wijzen, dat in het gebied van de 48 dB(A) Lden contour er 2 miljoen mensen wonen, en dat de WHO een grens van 45 dB(A) Lden heeft aanbevolen, en dus al deze inwoners in een ongezonde omgeving wonen. Als beperkingsgebied voor woningbouw liet men slechts de 58 dB(A) Lden contour zien, maar niet de 48 dB(A) Lden contour die geldt voor onze regio en regio Kaagbaan! Ze had ook de toename in Lden en Lnight kunnen tonen die het LVB voor 500000 vluchten omhelst.

 Ze had kunnen stellen, dat stille vliegtuigen niet bestaan, en dat de nieuwe toestellen misschien wel iets minder lawaai geven, maar toch allemaal hoorbaar blijven en dat door de toename in aantallen men onder de vliegpaden horendol gaat worden.

 Ze had erop kunnen wijzen dat de regio Polderbaan en de regio Kaagbaan worden opgeofferd voor pogingen om woningbouw rond Amsterdam weer mogelijk te maken.

 Ze had op het weghalen van elke inspraak van burgers via het bureau Metropool Regio Amsterdam kunnen wijzen.

Maar helaas? Er kwam wel wat tegengas vooral omtrent stikstof, maar Benschop kon zijn fabeltjes dat de sector zo goed bezig is met zijn leugenachtige grijns blijven herhalen. Ik zie een herhaling van zetten als bij het doordrukken van de Polderbaan door Netelenbos (ook PvdA!). Men belooft al verbetering sindsdien en het is alleen maar achteruitgegaan. Groei en minder hinder blijft een leugen!

Vollenbroek was gewoon duidelijk en goed bezig.

Het is een schande voor de sociaal-democratie dat zo’n Benschop blijft zitten! Een kandidaat voor: functie elders!!!

Geplaatst door Rob uit Amsterdam