Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol burenevenement van start op 17 & 18 september

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1637 
|
 Schiphol group 
schiphol_DSC_3246.JPG

Ter ere van het 100 jarig bestaan van Schiphol organiseert de luchthaven speciaal voor haar naaste buren een feestelijk burenevenement: de Superburendagen. Dit zal plaatsvinden op 17 & 18 september. Er wordt een uniek kijkje in de keuken van Schiphols bijzondere en complexe operatie gegeven. Deuren die normaal gesloten blijven worden geopend. Van security tot de verkeersleiding en van de douane tot de brandweer. Een onvergetelijke ervaring.

Schiphol is jarig:Precies 100 jaar geleden landde er op de drassige bodem van het drooggelegde Haarlemmermeer een militair vliegtuigje tussen de nietsvermoedende grazende koeien. De geboorte van ‘vliegkamp Schiphol’ was een feit. Sindsdien heeft Schiphol een enorme vlucht genomen en is het uitgegroeid van modderig grasbaantje tot één van de voornaamste luchthavens van Europa. Gedurende de Superburendagen worden bezoekers meegenomen op een bijzondere reis langs de mooiste, opmerkelijkste en ontroerendste verhalen over 100 jaar Schiphol. Met natuurlijk taart en een sensationele ‘experience’ waarbij bezoekers de afgelopen glorieuze eeuw kunnen herbeleven.

Programma en inschrijven;Het programma start op beide dagen elk kwartier vanaf 9.00 uur (tot 14.30 uur) en duurt ongeveer 2 uur. De startlocatie is het Koeriersplein, buiten naast aankomsthal 4. Buurtbewoners vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Inschrijven kan vanaf 1 augustus via de speciale website www.schiphol.nl/superburendagen. Let op: er is beperkt ruimte. Bij grote belangstelling richten we ons in eerste instantie op onze directe buren: bewoners uit Aalsmeer, Haarlemmermeer, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Amsterdam, Amstelveen, Kaag en Braassem & Uithoorn. Bij voldoende plekken is er ruimte voor geïnteresseerden uit aangrenzende gemeenten van de hierboven genoemde regio’s.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Spandoekjes mee!

Geplaatst door de Vries

Nee, want dan wordt je bestempeld als zeurpiet/ iemand die niets beters te doen heeft, en had je daar maar niet moeten gaan wonen.

Geplaatst door anoniem

Leuk om te doen met je kinderen. Neemt de overlast op de overage 363 dagen van het jaar natuurlijk niet weg maar dit is toch wel een leuk initiatief.

Geplaatst door Gerard uit Kastricum

Bij mij geen feestelijk gevoel. Vanmorgen om half acht door de duinen gewandeld. We konden elkaar de helft van de tijd niet verstaan vanwege de gierende vliegtuigen. Vluchten kan niet meer. Treurig en verdrietig. Niet feestelijk

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Als ze nu eindelijk eens de overige 364 dagen OOK opening van zaken zouden geven? De berekeningsformule, Over de Transitionlayer die omhoog kan in Kennemerland en Leiden/Oegstgeest (Dus hoger aanvliegen)

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Hopelijk komt niemand op het feestje van de jarige Schiphol-group.
De dagelijkse ellende die zij over ons heen laten komen, stemt mij helemaal niet tot enige feeststemming !
Ik heb ook zo'n bruin vermoeden dat het een feestje is dat door staatssteun is afgedekt.........
U weet wel: 75% is van de Staat der Nederlanden.......
En dat geld wordt ook uit uw portemonnee geklopt waar u dus ''blij'' van moet zijn omdat de jarige dag en nacht uw rust verstoort en een enorme hoeveelheid vervuiling over u uitstort.
Het asociale gedrag dat de luchtvaartsector in Nederland kan uitvoeren is een misdaad tegen de menselijkheid !
Ook worden hele gebieden gediscrimineerd door de sector, omdat er altijd volgens vaste routen wordt gevlogen.
Ik heb er niet voor gekozen om onder een vlieg-tuig route te komen wonen !
Er is mij ook niets gevraagd, dus hoezo democratie?
Het is Staatsterreur in het kwadraat !
Wat mij betreft: bom erop.

De luchtvaartsector en de Nederlandse Staat, schenden artikel 21 van de Nederlandse grondwet.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

'Bom erop'. Is natuurlijk spreekwoordelijk bedoeld.