Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol breekt door grens 200.000 passagiers per dag

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1077 
|
 Luchtvaartnieuws.nl 
Schiphol_vertrekhal_DSC_3273.JPG

Dor: onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol maakt zich op voor de drukste zomer ooit. Voor het eerst in het honderdjarig bestaan van de luchthaven wordt de grens van 200.000 passagiers per dag doorbroken. In de zomervakantie loopt de teller bijna dagelijks op tot 200.000 of meer aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers. Vrijdag start in regio Midden de zomervakantie en vindt op Schiphol de eerste grote vakantieuittocht plaats. Dit is tevens de eerste in een reeks van meerdere piekdagen deze zomer waarop rond de 215.000 passagiers via Schiphol reizen. In juli en augustus zullen circa 12,7 miljoen passagiers via de luchthaven Schiphol reizen. In 2015 waren dit er ruim 10,6 miljoen. De verwachting is dat Schiphol dit jaar in totaal zal uitkomen op zo'n 63 miljoen passagiers.

Schiphol zegt er voor en achter de schermen alles aan te doen om reizigers zo soepel mogelijk via Schiphol te laten reizen. Er wordt extra personeel ingezet op drukke punten zoals in de vertrekhallen, bij de securitycontrole en in de Reclaim. Eerder dit jaar waren er echter regelmatig klachten over lange wachttijden bij de paspoortcontroles, vanwege een gebrek aan marechaussees.

Bekijk bericht op "Luchtvaartnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Schiphol heeft een knappe prestatie gelevert, en dat meen ik oprecht.
Jammer alleen dat het ten koste gaat van veel inwoners in de randstad,dat maakt het lastig om hier echt enthousiast van te worden voor veel mensen.
Het is een verloren strijd maar blijf hoop houden.