Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol 2017: Er kan geen vliegtuig meer bij

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1154 
|
 .upinthesky.nl 
Schiphol_vertrekhal_DSC_3273.JPG

Schiphol bereikt in 2017 de grens van 500.000 vliegbewegingen. Het aantal reizigers op de luchthaven stijgt daarmee naar 68 miljoen. Dit voorspelt de luchthaven in de halfjaarcijfers die vandaag bekendgemaakt werden.

vol
De luchthaven verwacht dat de groei in 2017 ruim 7 procent bedraagt en dat hiermee de 500.000 vliegbewegingen gehaald worden. Meer starts en landingen worden door het Aldersakkoord niet toegestaan. Als de grens bereikt wordt, zit Schiphol dus ook qua vliegbewegingen vol.

Lees het volledige artikel in Up in the Sky via onderstaande link.

Bekijk bericht op ".upinthesky.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Anoniem uit Gouda

Bijna 40% van de passagiers op Schiphol zijn overstappers. Een overstapper is een passagier die zowel landt als start en voegt daarmee dubbel zoveel toe aan de overlast t.o.v. een normale passagier (alleen start of landing). Een oplossingsrichting is om het karakter van de luchthaven te veranderen naar minder overstappers en meer directe verbindingen (minder hub). Hierbij kan een vergelijking met andere luchthavens helpen. Dit kan door overstappers duurder te maken (wordt nu goedkoop gehouden geloof ik)

Ook als Schiphol weer terug moet naar 400K vluchten per jaar kan het nog steeds een goede internationale luchthaven zijn en alle Nederlanders op hun vakantiebestemming kunnen brengen.

Geplaatst door Anoniem uit Gouda


Geplaatst door anoniem

Gouda? Je moet eens een poosje in Teylingen komen wonen, daar is het nooit meer stil. Als het ene vliegtuig buiten gehoor raakt komt het volgende lawaai apparaat er al weer aan. Vierentwintig uur per dag. Ik kan niet wachten op de volgende grote vulkaan uitbasting in Ijsland.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Net als in Heiloo, niet normaal meer. Wij overwegen serieus te gaan verhuizen om aan de alsmaar toenemende herrie te ontkomen!
Wat mij betreft mag die vulkaan inderdaad ook snel van zich laten horen!

Geplaatst door Andere Thijs uit Heerhugowaard

Ben net verhuisd, naar Heerhugowaard. Net aan de goede kant van Alkmaar, zit precies een vliegtuigluw gebiedje. Heb een zelfgemaakte kaart van NL met alle vliegroutes van Schiphol, militaire laagvliegroutes -oefengebieden. Ook rekening gehouden met Lelystad, daarom al verhuisd uit Zwolle (dus kom niet aan met het gelul dat Lelystad geen invloed heeft op huizenprijzen).

Inmiddels is er amper nog een rustig plekje te vinden op mijn kaart. Luchtvaart heeft carte blanche, CO2-uitstoot daarvan wordt niet meegeteld en nul belastingen. Alles moet wijken voor de 'heilige groei'. Aan het leefgenot van de burger - leefbaarheid, natuur, stilte, gezondheid - heeft men maling in stadstaat Nederland. Een diep trieste constatering.

Geplaatst door lies uit amsterdam

Jan de Hoop heeft op dit moment via facebook een 'trending topic' met zijn petitie voor andere en hogere vliegroutes over de Veluwe.
Tip: Laten we hierbij aansluiting zoeken, is manier om aandacht voor de goede zaak te vragen!