Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schadeschap Schiphol houdt op te bestaan

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1189 
|
 NHD 
Schiphol_Kiss_Goodbye_hvs.JPG

Het Schadeschap Schiphol stopt ermee. Zoals PvdA-Statenlid Lars Voskuil de mening van Provinciale Staten van Noord-Holland samenvat: ,,Er komen geen nieuwe zaken meer aan en lopende zaken worden afgehandeld.’’

Waarmee er niets in de weg staat, dat de Staten hier volgende week maandag positief over besluiten. Dat is nodig, omdat het algemeen bestuur van het Schadeschap op 19 april heeft besloten de werkzaamheden te staken per 1 juni volgend jaar. ,,Je moet het binnen een jaar na het besluit afhechten’’, aldus gedeputeerde Adnan Tekin (PvdA) maandag in een Statencommissievergadering. Dat jaar wordt gebruikt om een liquidatieplan te maken en het archief van het Schadeschap ergens onder te brengen.

D66-Statenlid Marcel Steeman plaatste een kanttekening bij de opheffing. ,,Interessant is de vraag, of dit Schadeschap de juiste manier is geweest om schades af te handelen.’’ Tekin zei niet te weten of er een evaluatie komt. Wel dat de provincie in zekere zin belanghebbende is, dus ’we kijken mee, ook al zitten we straks niet meer in het bestuur’.

Het Schadeschap Schiphol is opgericht om schades af te handelen, die eigenaren van opstallen in de omgeving van Schiphol hebben geleden door de uitbreidingsplannen van de luchthaven en de planologische kernbeslissingen die zijn genomen ten aanzien van de luchthaven. Te beginnen die van 1995. Het Schadeschap handelde vijfduizend aanvragen af. Veel ervan hadden betrekking op waardevermindering van onroerend goed onder de Polderbaan.

Bekijk bericht op "NHD"

Reacties op dit bericht